• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Een AGV'tje, maar dan anders

1
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap – Wil je eens een ander AGV’tje, een maaltijd met aardappels, groente en vlees op tafel zetten? Denk dan eens aan een heerlijk gekruide aardappelschotel met kip en koolraap. Alle ingrediënten van het AGV’tje zitten er in, maar het is toch heel anders. Fijn is ook dat die aardappelschotel binnen een half uurtje op tafel staat.

Koolraap, een vergeten groente?

Eet jij nog wel eens koolraap of hoort die knol voor jou tot de vergeten groente? Vroeger kreeg je koolraap vaak in blokjes gesneden, gekookt en met een maïzenasausje voorgezet. Maar er zijn veel meer creatieve mogelijkheden met de knolgroente. Koop er maar eens een als je ze ergens ziet liggen en maak de aardappelschotel met kip en koolraap. Wel zo’n verse, hele knol kopen, hoor. Laat je niet verleiden tot gesneden koolraap in een zakje, die je in het koelvak vindt. Daarvan gaat de kwaliteit snel achteruit. Vers gesneden is echt lekkerder. Ben je bang dat je te veel koopt met een hele koolraap? Je kunt er nog veel meer andere lekkere gerechten mee maken dan alleen dit! Een goede reden dus om weer eens wat vaker koolraap op tafel te zetten.

Aardappelschotel met kip en koolraap; de lekkerste variaties

Wat ook heel lekker is, is als je overhoudt van dit gerecht, het restant te bestrooien met Parmezaanse kaas of een andere geraspte kaas en het op te warmen in de oven. Je zou de aardappelschotel met kip en koolraap er bijna speciaal van tevoren voor klaarmaken.

Je zou de aardappelschotel ook heel goed kunnen maken met ander vlees, bijvoorbeeld blokjes varkensvlees, denk aan varkensfilet of varkenshaas, of stukjes rundvlees dat snel gaar is.

Eet je liever geen vlees? Vervang de kipfilet dan door een vega(n) alternatief. Gemarineerde en krokant gebakken tempeh of tofu zou een prima alternatief zijn om dit recept mee te maken.

Koolraap

Koolraap; breng hem weer terug in de keuken

Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.

Aardappelschotels

Aardappelschotels; heerlijke recepten!

Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Aardappelschotel met kip en koolraap

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in blokjes
  • 500 gram koolraap, geschild en in blokjes
  • 350 gram kipfilet, in stukjes
  • 150 gram uien, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde tijm of 2 eetlepels verse
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de aardappelschotel met koolraap:

Kook de aardappels en de koolraap voor de aardappelschotel met kip en koolraap voor in een pan water met zout. Giet af en laat uitdampen.

Verhit een scheut olie in een wok of een hapjespan. Bak hierin de kipstukjes aan. Als ze rondom bruin zijn doe je de ui en de knoflook erbij. Voeg ook de tijm en het paprikapoeder toe en bak de kipstukjes gaar.

Als de kip gaar is voeg je de aardappel en de koolraap toe en bak je alles nog even op. Breng de aardappelschotel op smaak met zout en peper.

Serveer de aardappelschotel met kip en koolraap direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.