Aardappelschotel met kip en koolraap – Wil je eens een ander AGV’tje, een maaltijd met aardappels, groente en vlees op tafel zetten? Denk dan eens aan een heerlijk gekruide aardappelschotel met kip en koolraap. Alle ingrediënten van het AGV’tje zitten er in, maar het is toch heel anders. Fijn is ook dat die aardappelschotel binnen een half uurtje op tafel staat.
Koolraap, een vergeten groente?
Eet jij nog wel eens koolraap of hoort die knol voor jou tot de vergeten groente? Vroeger kreeg je koolraap vaak in blokjes gesneden, gekookt en met een maïzenasausje voorgezet. Maar er zijn veel meer creatieve mogelijkheden met de knolgroente. Koop er maar eens een als je ze ergens ziet liggen en maak de aardappelschotel met kip en koolraap. Wel zo’n verse, hele knol kopen, hoor. Laat je niet verleiden tot gesneden koolraap in een zakje, die je in het koelvak vindt. Daarvan gaat de kwaliteit snel achteruit. Vers gesneden is echt lekkerder. Ben je bang dat je te veel koopt met een hele koolraap? Je kunt er nog veel meer andere lekkere gerechten mee maken dan alleen dit! Een goede reden dus om weer eens wat vaker koolraap op tafel te zetten.
Aardappelschotel met kip en koolraap; de lekkerste variaties
Wat ook heel lekker is, is als je overhoudt van dit gerecht, het restant te bestrooien met Parmezaanse kaas of een andere geraspte kaas en het op te warmen in de oven. Je zou de aardappelschotel met kip en koolraap er bijna speciaal van tevoren voor klaarmaken.
Je zou de aardappelschotel ook heel goed kunnen maken met ander vlees, bijvoorbeeld blokjes varkensvlees, denk aan varkensfilet of varkenshaas, of stukjes rundvlees dat snel gaar is.
Eet je liever geen vlees? Vervang de kipfilet dan door een vega(n) alternatief. Gemarineerde en krokant gebakken tempeh of tofu zou een prima alternatief zijn om dit recept mee te maken.
Koolraap; breng hem weer terug in de keuken
Koolraap; een veelzijdige, geel met paars gekleurde knol van Hollandse bodem. Een groente die weer vaker op tafel zou moet verschijnen.
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Aardappelschotel met kip en koolraap
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram vastkokende aardappels, ongeschild, in blokjes
- 500 gram koolraap, geschild en in blokjes
- 350 gram kipfilet, in stukjes
- 150 gram uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels gedroogde tijm of 2 eetlepels verse
- zout en peper
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de aardappelschotel met koolraap:
Kook de aardappels en de koolraap voor de aardappelschotel met kip en koolraap voor in een pan water met zout. Giet af en laat uitdampen.
Verhit een scheut olie in een wok of een hapjespan. Bak hierin de kipstukjes aan. Als ze rondom bruin zijn doe je de ui en de knoflook erbij. Voeg ook de tijm en het paprikapoeder toe en bak de kipstukjes gaar.
Als de kip gaar is voeg je de aardappel en de koolraap toe en bak je alles nog even op. Breng de aardappelschotel op smaak met zout en peper.
Serveer de aardappelschotel met kip en koolraap direct.
Tafel lekker !!