• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Aardappelschotel met tofu; Lekker en eenvoudig vegetarisch

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Aardappelschotel met tofu

Aardappelschotel met tofu – Vegetarisch eten, er zijn vele meningen en zelfs oordelen over. Vaak gaat dit over het “alles of niets” principe. Wij Nederlanders zijn nu eenmaal gehecht aan een stukje vlees op ons bord. Het oude principe van aardappelen, groenten en vlees laten we niet zo makkelijk los want wat de boer niet kent dat eet die niet. En als je dan ook nog over tofu gaat beginnen is al helemaal het hek van de dam. Oké, ook wij genieten graag van een goed stuk vlees. Maar vegetarisch eten doen we ook. Een goed stuk vlees kost nu eenmaal geld en dan zijn er ook dagen dat dat even niet gaat lukken. Als het dan over vleesvervangers gaat laten we ons graag inspireren.

Werken met tofu

Tofu is natuurlijk allang geen nieuwe verschijning meer op de Nederlandse markt. Maar toch denken wij dat het door talloze mensen nog nooit gekocht is. Misschien heb je het ergens geproefd bij bijvoorbeeld een huishoudbeurs, maar heb je er al eens mee gewerkt? In dit eenvoudige recept laten we je zien hoe je op een eenvoudige manier tofu gebruikt en smaak meegeeft. We maken een aardappelschotel met tofu. Een recept dat eigenlijk uit drie delen bestaat. Je maakt eerst de aardappelschotel. Heerlijk gekruide krieltjes die in de oven garen. Dan zetten we de tofu in de kruidenmarinade. Dat kan natuurlijk heel goed als de aardappeltjes in de oven staan. En ondertussen maken we ook nog een verse tomatensalsa. Deze drie samen vormen straks één gerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat. Zo lekker dat je dat vlees echt wel een keer over wil slaan.

Aardappelschotels

Aardappelschotels; heerlijke recepten!

Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Aardappelschotel met tofu

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 700 gram krieltjes in schil
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 el tijm, fijn gesneden
  • 1 el rozemarijn
  • 150 gram tofu naturel
  • 3 el kruidenolie
  • 5 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 3 blaadjes salie
  • 1 rood pepertje
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereidingswijze van dit recept

De aardappelschotel met tofu maak je zo:

Snijd de oregano, tijm en rozemarijn fijn, maak de krieltjes schoon en halveer ze. Doe de krieltjes in een kom en schenk de olijfolie erover heen. Meng daarna de kruiden erdoor. Pers er twee tenen knoflook boven uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de aardappeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ingevette braadslee in 30 minuten gaar.

Kook de tofu 15 minuten in zout water, neem uit het water en dep met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de tofu nu in plakjes van 5 mm en halveer ze vervolgens nog eens. Laat ze 30 minuten marineren in de kruidenolie. Verhit in een pan wat olie en bak de tofu hier 5 minuten in aan.

Ontvel de tomaten. Verwijder de harde kern en het vruchtvlees uit de tomaten en snijd de tomaten en de uien in blokjes, snijd het pepertje fijn. Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de uien. Knijp hierboven twee tenen knoflook uit en voeg het fijngesneden pepertje toe. Laat dit op een laag vuur 20 minuten sudderen. Voeg nu de oregano, tijm, salie en de tomatenpuree toe en roer alles om en laat nog een kleine 5 minuten verwarmen.

Neem de aardappeltjes uit de oven en schep ze in een schaal. Meng de tofu door de tomatensalsa en schep de salsa over de aardappeltjes. Serveer de aardappelschotel met tofu direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel receptenVegetarisch
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief