Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Asperges met kip in champignonsaus

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
1
Asperges met kip in champignonsaus

Asperges met kip in champignonsaus – All you can eat, dat is het gevoel bij dit gerecht.

Echt lekker tafelen

Aan tafel! Je roept het, maar de kinderen hebben niet zo’n haast. Ze kijken eerst nog even hun TikTok filmpje af en komen dan schoorvoetend richting de tafel lopen. Jij suist met een hete pan voorbij en roept… “Pas op. Heet!” Ken je dat tafelmomentje? Wij kennen dat niet! Jij straks ook niet meer! Maak asperges met kip in champignonsaus en serveer dat met tagliatelle. De kinderen slaan de TikTok filmpjes over en komen helpen in de keuken. Op het moment dat jij dit gerecht serveert zitten ze keurig aan tafel te wachten tot je het eten eindelijk serveert. Dat (we leggen daar graag de nadruk op) is écht Lekker Tafelen.

Hollandse asperges met kip in champignonsaus

Het witte goud uit Limburg. Toch? Nou niet meer, hoor! Asperges komen tegenwoordig uit het hele land. Je kunt daar heel vorstelijk over doen, maar het is gewoon een groente. Een lekkere groente wel te verstaan. Het leuke aan Hollandse asperges is dat ze niet jaarrond verkrijgbaar zijn. Seizoenen zijn er om van te houden en om naar uit te kijken. Echt iedereen die door een stad slentert en de eerste asperges bij een groenteman ziet liggen krijgt daarvan een glimlach op zijn gezicht. Dat zijn seizoenen. Met dit feit in gedachten wordt asperges met kip in champignonsaus een extra feestelijk gerecht om op tafel te zetten.

Ordinaire kipfilet of…

Een kilo voor 5 euro. Zo, dat heb je weer even snel verdiend. Met een beetje geluk krijg je er ook nog spaarzegeltjes bij. Je begrijpt, zo moet het dus niet! Want vanavond na het eten zet je de televisie aan en zie je bij bijvoorbeeld ‘Keuringsdienst van Waarde’ dat zo’n kippetje geen dier maar een massaproduct is. Denk dus even na voor je die kipfilet koopt. Laat je adviseren door een slager of poelier en koop iets echts. Je betaalt een paar centen meer voor dat pure stukje kipfilet, maar dan eet je ook wel veel lekkerder. Een goed hoofdgerecht met kipfilet begint echt bij de inkoop, vooral bij de inkoop van die kipfilet.

Pasta en saus

Asperges met kip in champignonsaus serveer je met tagliatelle. Weet je dat er ook in tagliatelle enorme verschillen zijn? Vooral als je die bij asperges serveert, neem je een tagliatelle waar extra ei in verwerkt is. Daar moet je wat langer naar zoeken, maar dat scheelt weer een hele serie TikTok filmpjes. De kinderen zoeken graag mee! Serveer het vervolgens met een homemade champignonsaus. Niet poeder uit een zakje waar je wat water bij giet. Nee, verse champignons (de kinderen snijden ze wel) verdwijnen in een saus waar je zelf heel veel smaak aan mee kunt geven. O, en mensen, zout is niet de enige smaakmaker, hè.

Asperge recepten

Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend

Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche oude

Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Waarom zou je koken met verse ingrediënten? Proef deze verse aspergesoep met roomkaas en Rotterdamsche Oude en je weet het.

Vers fruit op een spies met marshmallows

Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar

Maak samen iets kleins en lekkers met vers fruit op een spies met marshmallows – vrolijk, eenvoudig en snel van de grill. Dat is zomer!

Asperges met kip in champignonsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • asperges, zoveel als je lust
  • 4 kipfilets
  • 300 ml volle room
  • 30 gram roomboter
  • zout en peper
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gram champignons in vieren gesneden
  • fijn gesneden peterselie, ter garnering
  • citroen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je asperges met kip in champignonsaus:

Verwarm de oven voor op 180° C.

Laat in een goed verhitte grillpan de met zout en peper gekruide kipfilets langs beide zijden even grillen. Leg ze in een vuurvaste schotel en laat ze verder garen in de oven.

Zet ondertussen twee pannen op met kokend gezouten water. Dompel in de ene de geschilde asperges gedurende een 15 minuten. Neem ze eruit en laat uitlekken op een handdoek. In de andere kook je de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.

Smelt de roomboter in een steelpan en meng er de room door. Laat inkoken en doe er het citroensap en de citroenrasp bij.
Kook de champignons in kokend water met wat citroensap in om de kleur te behouden. Giet af.

Doe vijf eetlepels van de ingekookte room bij de tagliatelle en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de champignons bij de rest van de room en meng er wat gehakte peterselie door.

Serveer de tagliatelle op een voorverwarmd bord. Leg de asperges erop en de in plakken versneden gegrilde kipfilet. Werk af met de champignonsaus, peterselie en een partje citroen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteTagliatelle
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Reacties 5

  1. ZeBra says:
    4 jaar geleden

    Klinkt lekker maar is 2 minuten asperges koken niet heel erg kort of zie ik iets over het hoofd?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Oeps, sorry daar is inderdaad een foutje ingeslopen. Dank voor het melden! We hebben het in het recept aangepast.

      Beantwoorden
      • Erwin Mendel says:
        12 maanden geleden

        2 Minuten koken kan best. Asperges daarna in kookvocht +/- 6 minuten van vuur af laten staan. Resultaat perfect!

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          12 maanden geleden

          Zeker Erwin, alhoewel we hier altijd tien minuten totaal pakken. Maar het principe geldt bij veel andere ingrediënten ook. Vuur uit en even laten staan, het is alleen wat lastiger op recept te zetten.

          Beantwoorden
  2. cas says:
    9 jaar geleden

    lekker

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!