Couscous met pompoen en halloumi – Houd je van avontuurlijk eten, probeer dan eens de heerlijke schotel van couscous met pompoen en halloumi uit het recept hieronder. Dit hoofdgerecht zit vol met vezels en eiwitten en is dus behalve erg lekker ook nog eens goed voor je.
Couscous met pompoen en halloumi ga je zeker waarderen!
Als je het voor het eerst eet moet je er misschien even aan wennen. Maar als je de couscous met pompoen en halloumi een paar keer maakt, ga je het zeker waarderen! Couscous is vezelrijk en naturel van smaak en zowel warm als koud erg lekker. Het is gemaakt van vermalen tarwe die tot korreltjes is gedraaid. Je overgiet het met water of een bouillon en laat het wellen, je hoeft het dus niet te koken. Lekker makkelijk dus.
Je hoeft de pompoen niet te schillen
Terwijl je de couscous maakt staat de pompoen al te garen in de oven. Ja, die pompoen moet een half uurtje de oven in, maar het grote voordeel is dat je de pompoen niet eerst schilt. Die dikke schil is er vaak lastig af te krijgen en die klus kun je hier dus gewoon overslaan. Doordat je de pompoen roostert in de oven wordt de schil heerlijk zacht en kun je de pompoen makkelijk in de couscous met halloumi verwerken.
Halloumi, kaas die je kunt bakken
Je gebruikt in dit recept voor couscous met pompoen Halloumi. Halloumi is een Cypriotisch kaasje, traditioneel gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Het doet, als het gaat om textuur, misschien in eerste instantie aan mozzarella denken, maar halloumi is veel zouter. Soms worden er aan de kaas ook kruiden zoals fijngehakte munt of pepers toegevoegd. Je kunt het in mooie plakken snijden en lekker krokant bakken of frituren, zoals je doet voor de couscous met pompoen.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt
Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.
Couscous met pompoen en halloumi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram pompoen
- 200 gram couscous
- een blikje kikkererwten
- 2 lente-uitjes
- 1 ui
- 60 gram gedroogde abrikoos
- 60 gram rozijnen
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1/2 eetlepel gedroogde koriander
- 1 theelepel zout
- ongeveer 450 gram halloumi
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Couscous met pompoen en halloumi maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng als eerste de kruiden, specerijen en het zout.
Snijd de pompoen in stukjes van 2 × 2 cm ongeveer. Je hoeft de pompoen niet te schillen. De schil wordt tijdens het roosteren heerlijk zacht. Schud de stukjes pompoen om met wat olijfolie en strooi er 2 theelepels van het kruidenmengsel over. Verdeel de pompoenstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in een oven van 180 graden in ongeveer een half uurtje gaar.
Snijd de abrikoos in stukjes en de lente-ui in ringetjes.
Meng 2 eetlepels van het kruidenmengsel met de couscous en maak hem verder klaar volgens de verpakking.
Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Snipper de ui en bak die kort aan in een beetje olijfolie. Voeg er de kikkererwten, abrikozen en rozijnen aan toe. Warm even door en voeg er de gewelde couscous, de pompoen en de lente-ui aan toe. Breng eventueel op smaak met nog wat van de kruidenmix.
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en voeg ze bij het couscousmengsel. Snij de halloumi in plakken en bak ze in een pan met een beetje olijfolie tot de plakken mooi krokant en goudbruin zijn.
Serveer de couscous met pompoen en halloumi.
Tafel lekker !!