• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Couscous met Ras el Hanout en drumsticks

Vol verse ingrediënten

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Couscous met ras el hanout en drumsticks

Couscous met Ras el Hanout en drumsticks – Wil je eens iets anders op tafel zetten? Denk dan eens aan couscous met Ras el Hanout. Een gezonde maaltijd, die behalve snel te maken ook nog eens erg lekker is.

Ras el Hanout

Dit is de kerrie uit de Marokkaanse keuken. Het betekent letterlijk vertaald: het beste uit de winkel. Het mengsel kan tot wel 20 soorten kruiden en specerijen bevatten en kan per winkel nogal verschillen in smaak. De ene mengeling is geel van de kurkuma en mild waar de andere rood van de paprika kan zijn en pittig. Welk mengsel je koopt, is dus erg persoonlijk. Ik haal mijn mengsel bij de plaatselijke Turkse winkel, naar mijn idee is die de lekkerste, maar vooral ook authentiek, omdat ze hun eigen mengsel hebben. Vaak mag je ook eerst ruiken voordat je de kruiden koopt, want de Ras el Hanout zit niet in van die afgesloten zakjes, maar in een plastic bakje met dekseltje die ze zelf gevuld hebben. Kies voor de couscous met Ras el Hanout de soort die jij het lekkerst vindt.

Supersimpele drumsticks

Door het gebruik van de bovengenoemde Ras el Hanout maak je in een handomdraai de lekkerste kip drumsticks. Even kruiden, krachtig aanbakken, deksel op de pan en een half uurtje laten garen. Ondertussen heb je dus alle tijd om de groenten te snijden en de couscous te garen. Zo zet je in een half uurtje de lekkerste drumsticks op tafel, inclusief de couscous met Ras el Hanout. Puur, makkelijk en vooral heel erg lekker.

Couscous, de pasta zonder koken

Couscous is heel geschikt voor een snelle maaltijd. Tenminste de couscous die je bij de supermarkt koopt. Die is namelijk al voor gestoomd, je hoeft er maar kokend water over te gieten, even laten staan en het is klaar voor gebruik. Je hebt diverse soorten couscous, variërend in kleur en grofheid. Daarom altijd even de gebruiksaanwijzing lezen om te kijken hoe lang de couscous moet wellen.

Ras el Hanout toevoegen voor het wellen van de couscous

Het is zonde om alleen maar water te gebruiken tijdens het wellen. Door kruiden of specerijen zoals in dit recept de Ras el Hanout aan de couscous toe te voegen, voordat je het hete water over de couscous giet krijg je lekker veel smaak in het gerecht.

Drumsticks

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes

Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.

Couscous met ras el hanout en drumsticks

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram couscous
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 aubergine
  • 1 winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 250 gram champignons
  • 3 lente-uitjes
  • verse peterselie
  • Ras el Hanout
  • 4-8 drumsticks
  • chili flakes
  • amandelen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je drumsticks met couscous met Ras el Hanout:

Kruid de drumsticks royaal met Ras el Hanout en een beetje zout. Bak ze krachtig aan in een beetje olie en laat ze met de deksel op de pan in ongeveer een half uur garen.

Gaar de couscous volgens de verpakking, maar voeg aan het water een halve eetlepel Ras el Hanout toe.

Snijd de winterwortel in fijne reepjes en de rest van de groenten in dobbelsteentjes.

Snijd de peterselie grof en de lente-ui in ringetjes en zet ze opzij.

Verwarm een beetje olie en bak hierin de groenten krachtig aan. Voeg tijdens het bakken een eetlepel Ras el Hanout toe en een beetje zout naar smaak.

Als de groenten gaar zijn voeg je de couscous toe en roer je dit goed om. Laat de couscous nog even met de deksel op de pan staan om de smaken goed in te laten trekken.

Meng er vervolgens 2/3 van de peterselie en de lente-ui doorheen.

Verdeel de couscous over kommen en strooi er de rest van de peterselie en lente-ui overheen.

Snijd de amandelen grof en strooi ze ook over het gerecht. Leg er 1 of 2 drumsticks bij en strooi er nog wat chili flakes en grof zeezout overheen. Serveer de couscous met Ras el Hanout en drumsticks lekker warm.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

gebakken scholfilet met tartaarsaus
Visgerechten

Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
Vleesgerechten

Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotels

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Lasagne bolognese recept met bechamelsaus
Pastagerechten

Lasagne bolognese (met bechamelsaus) om samen te delen

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Reacties 2

  1. diana triest says:
    4 jaar geleden

    fijne recepten, ik gebruik ze graag.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Fijn om te horen dat er graag met onze recepten gewerkt wordt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!