• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 18 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Lekker voor een dagje zonder vlees

Connie Derks door Connie Derks
in Curry
2
bloemkool curry

Bloemkool curry – Wil je eens een ander recept voor bloemkool maken? Bloemkool met champignons en lente-ui in een heerlijke currysaus met kokos, zo maak je heel makkelijk een echte bloemkool curry. En dat is heel iets anders dan gekookte groente met een sausje. Zo wordt bloemkool wel heel erg lekker! Je vindt het recept onderaan dit artikel en het is makkelijk te maken.

Bloemkool is ook lekker in de curry

Curry is eigenlijk altijd wel lekker. Vaak wordt die met kip of tofu gemaakt, nu is er gekozen voor bloemkool. Bloemkool is bij velen geliefd, het is niet voor niets de meest gegeten groente in Nederland. Dit komt doordat de kool vrij neutraal van smaak is. De smaken van de curry worden goed opgenomen door de bloemkool en de kurkuma kleurt de groente mooi geel. Het oog wil ook wat nietwaar? Doordat er geen vlees is gebruikt bij het maken van dit recept is het een vegan gerecht, dat je dus heel goed kunt serveren als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Natuurlijk is de bloemkool curry ook geschikt als je altijd veganistisch of vegetarisch eet.

Een paar handige tips

Je maakt in dit recept eerst de curry en dan wordt er de kort voorgekookte bloemkool aan toegevoegd. Kook die bloemkool echter niet te lang want de groente kookt ook nog even mee in de curry. Kook je de bloemkool te lang dan valt die uit elkaar en krijg je een zware pap die niet echt smakelijk meer is. Dat wil je echt niet, dus let er op dat je de bloemkool slechts beetgaar kookt.

Een curry is geen volledige maaltijd. Je geeft er altijd nog andere gerechten bij. Serveer de bloemkool curry met gekookte rijst of naan. Zo kun je er makkelijk een complete maaltijd van maken. Ook een chutney of raïta is heerlijk bij een curry.

Tip: wil je er toch liever vlees bij? Voeg dan in plaats van de champignons 400 gram kippendijen in stukjes toe voor een recept met vlees.

Bloemkool recepten & ideeën

Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool

Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Bloemkool curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 250 gram champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 2 uien
  • 2 eetlepels gele curry pasta
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • 400 gram kokosmelk
  • eventueel maïzena om bij te binden

Bereidingswijze van dit recept

Bloemkool curry maak je zo:

Snijd de bloemkool in roosjes, zorg dat ze niet te klein zijn.

Breng water met zout aan de kook en blancheer de bloemkool 2-3 minuten in het water. Giet af in een vergiet en zet opzij.

Snijd de ui in grove stukken en de champignons in plakjes.

Verhit een beetje olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg er de currypasta aan toe, hoeveel je gebruikt is een beetje afhankelijk van de soort currypasta die je hebt. Bak de currypasta even mee.

Voeg de champignons toe en bak die ook gaar. Voeg de kurkuma en de gemberpoeder toe en blus af met de kokosmelk.

Breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat die op heel zacht vuur even 10 minuten sudderen. Let op dat de bloemkool niet te gaar wordt. Proef en breng eventueel verder op smaak.

Als je de saus te dun vindt, kun je die binden met een eetlepel maïzena opgelost in 2- 3 eetlepels water.

Snijd de lente-ui in ringetjes en roer die erdoor. Serveer de bloemkool curry met zelf gebakken naan of rijst.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Curry met sperziebonen en kipfilet
Curry

Makkelijke curry met sperziebonen en kipfilet

Curry met zoete aardappel en kip
Curry

Curry met zoete aardappel en kip

Curry met rundvlees
Curry

Curry met rundvlees

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Vegetarische tomatencurry
Curry

Vegetarische tomatencurry

Curry Madras
Curry

Curry Madras

Reacties 8

  1. Mieke, says:
    4 jaar geleden

    Hoi Conny ,

    Ik had je bloemkool recept klaargemaakt (smaakte lekker .
    kan je ook zeggen welke currypasta,s er zoal zijn ..
    Ik had nu kerriepoeder gebruikt .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Je hebt curry pasta’s van verschillende merken en de verschillen in sterkte zijn enorm. De curry pasta’s van Tapak zijn erg fijn om mee te beginnen. Je kunt ze meestal vinden bij de sojasaus e.d.

      Beantwoorden
  2. Yvonne van Beelen says:
    5 jaar geleden

    Ik zie veel lekkere recepten voorbij komen waarin, helaas, kokosmelk wordt gebruikt.
    Is hier ook een alternatief voor?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      5 jaar geleden

      Kokos is een typisch ingredient voor veel curry’s. Je kunt kokosmek ook vervangen door room of helemaal weglaten en vervangen door boullion en event bijbinden met bloem of maizena.
      Groet Connie

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!