• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Redactie door Redactie
in Curry
0
Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen – Met die heerlijke curry geef je een oosterse draai aan westerse ingrediënten. Eigenlijk is het een Hollands AGV’tje (aardappels, groente en vlees, mocht je die term niet kennen), die je met een paar extra ingrediënten omtovert tot heel iets anders, zonder dat het ingewikkeld wordt. Het stoven van het klapstuk kost je wel wat tijd, maar daarna heb je een pan vol lekker, pittig comfortfood!

Klapstuk, gesneden uit de klapribben van het rund

De curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen is een rundvleescurry. Klapstuk wordt gesneden uit de klapribben van het rund. Die bevinden zich in de borst. Het vlees wordt ook wel borststuk genoemd. Misschien ken je de naam wel van het gerecht ‘hutspot met klapstuk’. Dat is waar het borststuk veel voor wordt gebruikt. Maar je kunt met dit rundvlees dus ook heel andere dingen doen. Niet elke slager heeft klapstuk op voorraad, dus houdt er rekening mee dat je het misschien moet bestellen.

Gebruik vastkokende aardappels in een curry

In een eenpansgerecht als een curry, kun je het beste vastkokende aardappels gebruiken. Die blijven mooi stevig tijdens het koken en zullen niet uit elkaar vallen.

Iets over currypasta

Om dit recept eenvoudig te houden en er geen ellenlange lijst van ingrediënten aan vast te knopen is er gebruikgemaakt van kant-en-klare currypasta. Die kun je in de supermarkt kopen, of in de toko. In dit recept is Massaman currypasta gebruikt. Dit is een wat mildere, Thaise currypasta. Je kunt een curry echter zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Je kunt dat doen door meer of minder currypasta te gebruiken, of door te kiezen voor een ander soort currypasta. De hoeveelheid Massaman currypasta in het recept is alleen maar een indicatie. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van de currypasta als het voor jou niet zo scherp hoeft te worden. Je kunt er altijd nog wat aan toevoegen als geproefd hebt.

Klapstuk

Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?

Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee? Je kent het waarschijnlijk van de 'hutspot met klapstuk'. Maar wat kun je er nog meer mee doen?

Sperziebonen

Sperziebonen

Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram klapstuk, in dobbelstenen
  • 3 eetlepels massaman currypasta
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 600 gram vastkokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 600 gram verse sperziebonen, schoongemaakt, eventueel gehalveerd
  • 1,5 l runderbouillon
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • maïzena, om indien nodig, te binden
  • neutrale olie, om te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen:

Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak hierin de klapstuk dobbelstenen rondom bruin aan. Doe dan de ui, de knoflook en de currypasta erbij en bak ze mee tot de ui glazig is.

Voeg 500 ml runderbouillon toe en breng het gerecht weer aan de kook. Laat, met het deksel op de pan, op een heel laag vuur, eventueel een sudderplaatje gebruiken, ongeveer 3 uur zachtjes stoven.

Aan het eind van de suddertijd van het vlees voeg je de aardappels en de sperziebonen toe. Schenk er genoeg runderbouillon bij, zodat de alles onderstaat. Laat de aardappels en sperziebonen nog 10 à 15 minuten meekoken tot ze gaar zijn. Voeg dan de gemalen kokos toe en laat heel even meekoken.

Als de saus te dun is, kun je die binden met wat maïzena, aangemaakt met koud water. Heel even mee laten koken.

Proef even of er nog zout bij moet. Wil je het gerecht garneren? Strooi er dan wat gehakte bosui, rode peper of wat korianderblaadjes over. Serveer de curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen in diepe borden of grote kommen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin7VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Curry met zoete aardappel en kip
Curry

Curry met zoete aardappel en kip

Curry met rundvlees
Curry

Curry met rundvlees

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Vegetarische tomatencurry
Curry

Vegetarische tomatencurry

Curry Madras
Curry

Curry Madras

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief