Curry met sperziebonen en kipfilet is een verrassend lekkere manier om kipfilet en verse boontjes te gebruiken. Deze eenvoudige curry maak je in een halfuur klaar, met ingrediënten die je grotendeels gewoon in je keukenkastje hebt staan. Geen ingewikkelde curry-pasta’s of lange suddertijden, maar gewoon een makkelijke maaltijd met veel smaak.
Je maakt de curry met sperziebonen en kipfilet en een paar lepels specerijen als kerrie, komijn en gember. De kokosmelk zorgt voor een romige saus en een beetje pit mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze curry is ideaal voor een doordeweekse dag. Serveer er basmati- of pandanrijst bij en eventueel wat frisse komkommersalade of naanbrood. Zo zet je een complete maaltijd op tafel die net even anders is dan een AGV’tje.
Curry met sperziebonen en kipfilet
Ingrediënten:
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 lente-uitjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel maïzena
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper of mespunt sambal
Zo maak je Curry met sperziebonen en kipfilet:
Maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de ui in blokjes en bak ze in een beetje olie of boter glazig.
Voeg de kerrie, kurkuma, koriander, komijn en gemberpoeder toe. Pers er de knoflook boven en bak alles heel zachtjes even door.
Voeg de kipblokjes er in twee gedeelten aan toe en bak ze net gaar.
Voeg de kokosmelk toe en laat even doorkoken.
Los de maïzena op in een beetje water. Voeg al kokend, beetje bij beetje, wat van dit papje toe tot de gewenste dikte ontstaat. Proef en breng op smaak met zout en sambal.
Voeg de boontjes en de in ringetjes gesneden lente-ui toe en warm alles goed door.
Schep een flinke schep gekookte rijst op een bord en schep daarop een paar lepels van de eenvoudige kip curry met sperziebonen. Snijd eventueel nog wat verse koriander grof en strooi die over de curry.
Tafel lekker !!
Curry met sperziebonen en kipfilet is een van die recepten waar je vaak op terugvalt. Niet alleen omdat het zo snel klaar is, maar ook omdat het zo lekker is. Met verse sperziebonen en kipfilet maak je in een handomdraai een complete maaltijd, zonder ingewikkelde ingrediënten of technieken. De zachte kokosmelk, de geurige specerijen en de frisse boontjes maken dit gerecht tot een blijvertje op je weekmenu.
Gebruik verse sperziebonen en kipfilet
Curry met sperziebonen en kipfilet komt het beste tot z’n recht als je werkt met verse producten. Sperziebonen geven een stevige bite en zijn volop verkrijgbaar in de zomermaanden. Kipfilet is mager vlees dat snel gaart, en in combinatie met de kokosmelk blijft het sappig. Snijd de boontjes doormidden en kook ze beetgaar. Zo behouden ze hun structuur in de saus.
Laat je kruidenkastje voor je werken
Voor deze curry met sperziebonen en kipfilet heb je geen ingewikkelde mix nodig. Met kerrie, kurkuma, komijn, koriander en gemberpoeder geef je het gerecht een warme, milde kruidigheid. Waarschijnlijk heb je deze al in huis. Gebruik je liever verse gember of een andere peper? Dat kan natuurlijk ook. Door de kruiden eerst zachtjes mee te bakken, haal je er extra smaak uit.
Maak het jezelf makkelijk en kook slim vooruit
Met curry met sperziebonen en kipfilet kook je efficiënt. De ingrediënten zijn vaak in de aanbieding en makkelijk te verdubbelen. Kook voor twee dagen en gebruik de restjes de volgende dag in een klassieke AGV-maaltijd of als lunch. Ook lekker: wat naan of komkommerraïta erbij. Zo hoef je niet steeds opnieuw te bedenken wat je gaat maken.
Curry met sperziebonen en kipfilet
Ingrediënten voor dit recept
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 lente-uitjes
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel maïzena
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper of mespunt sambal
Bereidingswijze van dit recept
Maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de ui in blokjes en bak ze in een beetje olie of boter glazig.
Voeg de kerrie, kurkuma, koriander, komijn en gemberpoeder toe. Pers er de knoflook boven en bak alles heel zachtjes even door.
Voeg de kipblokjes er in twee gedeelten aan toe en bak ze net gaar.
Voeg de kokosmelk toe en laat even doorkoken.
Los de maïzena op in een beetje water. Voeg al kokend, beetje bij beetje, wat van dit papje toe tot de gewenste dikt ontstaat. Proef en breng op smaak met zout en sambal.
Voeg de boontjes en de in ringetjes gesneden lente-ui toe en warm alles goed door.
Schep een flinke schep gekookte rijst op een bord en schep daarop een paar lepels van de eenvoudige kip curry met sperziebonen. Snijd eventueel nog wat verse koriander grof en strooi die over de curry.
Tafel lekker !!
