Curry met zoete aardappel en kip – Houd je van oosters eten en dan specifiek van curry? De lekkerste maak je zelf. En dat is makkelijker dan je denkt. Ook jij kunt dat zelf. Met zorgvuldig uitgezochte ingrediënten als veel verse groenten en kip, zoals voor de curry met zoete aardappel en kip. Waar overigens ook veel verse tomaten en sperzieboontjes in zitten. En de currypasta? Die maak je natuurlijk ook zelf. Helemaal vers en zo hoort het eigenlijk ook. Serveer de curry met gekookte witte rijst of met naan en je zet een complete, gezonde maaltijd, vol verse groenten op tafel. En die is dan ook nog eens binnen een half uurtje klaar. Wat wil je nog meer?
Currypasta, ook die maak je zelf!
Natuurlijk kun je currypasta voor de curry met zoete aardappel en kip in de supermarkt of bij de toko kopen. Maar is dat altijd een goed idee? In de meeste currypasta’s zitten veel toevoegingen om ze langer houdbaar te maken, en dat is iets wat de smaak niet ten goede komt. Je maakt namelijk heel makkelijk zelf een verse gele currypasta. De ingrediënten daar voor vind je in de meeste supermarkten of in de toko. En het recept? Elders op de website vind je een prima recept voor een gele currypasta. Overigens ook voor een rode en een groene currypasta, mocht je daar in geïnteresseerd zijn. Veel werk? Dat valt erg mee. Je kunt ook een grotere hoeveelheid van de curry ineens maken en dit in porties invriezen.
Curry met zoete aardappel en kip kun je een dag eerder maken
Als je een curry een dag van tevoren klaarmaakt, dan is hij nog lekkerder op het moment dat je hem wilt gaan eten. Het kan ook heel handig zijn, curry’s zijn bij uitstek geschikt om aan een groot gezelschap te serveren. Je hoeft dan alleen nog rijst te koken en de curry op te warmen. Bewaar de curry met zoete aardappel en kip wel afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Curry met zoete aardappel en kip
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 uien
- 500 gram zoete aardappel
- 4 tomaten
- 500 gram gram sperziebonen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 eetlepels gele currypasta
- 1200 ml kippenbouillon
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- een klein bosje verse koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een curry met zoete aardappel en kip:
Snijd de ui in halve ringen.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Haal de boontjes af en snijd ze doormidden.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit een wok of een braadpan en doe de zonnebloemolie erin.
Fruit hierin de ui glazig.
Voeg dan de currypasta toe en bak die ongeveer 1 minuut mee.
Voeg nu de kippenbouillon toe en de zoete aardappel. Breng weer aan de kook.
Doe de kipfilet erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
Vervolgens voeg je de sperziebonen, de tomaten, het citroensap, de vissaus en de bruine suiker toe. Laat koken tot de bonen beetgaar zijn.
Mocht je de saus van de curry te dun vinden, dan kun je hem iets binden met wat maïzena, dat je met koud water aanmaakt.
Serveer de curry met zoete aardappel en kip met gekookte rijst of naan.
Tafel lekker !!