Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Eierbloemencurry; een vegetarische aanrader!

Een curry hoeft niet altijd hot en spicy te zijn!

Redactie door Redactie
in Curry
0
Eierbloemencurry

Eierbloemencurry – Dit recept van curry met eieren geen curry zoals je misschien een Indiase curry zou verwachten of hebt geproefd toen je in India was. De zachte smaken van tomaat, erwtjes en munt en de eieren erin maken dit gerecht tot een milde curry. Het recept s dus zeker geschikt voor ‘beginnende curry-eters’ of mensen die niet van heel pittig houden, maar toch wel eens een curry willen eten. In de curry zit geen vlees, dus hij is ook geschikt als je vegetarisch eet.

Zo stel je een curry samen

Er bestaan geen strikte regels voor het samenstellen van een curry. Je kunt dus creatief zijn tijdens het koken van een eierbloemencurry en ingrediënten vervangen of toevoegen. Er zijn wel drie basisprincipes die gehanteerd worden bij het klaarmaken van een Indiase curry en dat is het gebruik van uien, knoflook en verse gember in het gerecht. Wees gerust royaal met de specerijen. Die geven de curry namelijk smaak en textuur. Daarnaast is het resultaat natuurlijk afhankelijk van de verse ingrediënten die je gebruikt. Natuurlijk is de saus een essentieel onderdeel. Die saus maakt een samenhangend geheel van het gerecht. Is de saus te dun, dan laat je hem inkoken. In een curry gebruik je nooit bindmiddelen.

Hot en spicy?

Curry heeft de naam altijd erg gepeperd te zijn. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. De eierbloemencurry is daar een bewijs van. Houd je wel van een pittige curry en is dit gerecht je niet scherp genoeg? Wees dan niet bang om er wat pepers aan toe te voegen en er jouw curry van te maken.

Eierbloemencurry eet je met …

Omdat een curry nooit een complete maaltijd is, serveer je er nog wat andere gerechten bij omdat er wel van te maken. Natuurlijk is witte rijst heel geschikt, maar kijk ook eens naar het recept voor Indiase rijst. Dat is net weer een beetje anders, en zeker zo lekker. Ook naan is altijd lekker om bij een curry te serveren. Voor een fris accent kun je een schaaltje raïta op tafel zetten. Wat ook prima bij een curry past is een chutney. Wees creatief en stel zo zelf een lekker curry maaltijd samen.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Eierbloemencurry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo verse tomaten
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels ghee of neutrale olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel verse gember
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 150 ml groentebouillon
  • 4 takjes verse munt
  • 500 gram doperwten
  • 200 ml dikke kokosmelk
  • nigellazaad
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een eierbloemencurry:

Snipper de ui.

Snijd de gember fijn.

Hak de knoflook.

Snijd de tomaten in stukjes.

Verhit de ghee in een braadpan op een niet te hoog vuur.

Doe het mosterdzaad in de pan en bak een minuutje tot ze beginnen te springen.

Voeg de ui, de knoflook en de gember toe en fruit tot ze zacht zijn. (Wil je een peper toevoegen, doe dat dan ook nu.)

Doe de chilipoeder, kurkuma en garam masala erbij. Roer ze door de andere ingrediënten en bak ze een minuut mee.

Schenk de bouillon in de pan, en breng alles aan de kook.

Voeg de tomaten toe en laat op een heel laag vuurtje, met het deksel op de pan, 20 minuten sudderen.

Doe de doperwten, de kokosmelk en de helft van de munt erbij en breng weer aan de kook.

Maak 6 kuiltjes in de currysaus in de saus en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei.

Doe het deksel weer op de pan en laat een paar minuten heel zacht koken tot het eiwit is gestold.

Bestrooi de eierbloemencurry met de rest van de munt en wat nigellazaadjes.

Serveer de curry direct. Lekker met rijst, naan en een frisse salade.

Tafel lekker !!

Tags: EierenIndiaVegetarischwereldgerechten
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Curry met zoete aardappel en kip
Curry

Curry met zoete aardappel en kip

Curry met rundvlees
Curry

Curry met rundvlees

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!