Kipcurry met kikkererwten – Curry is een favoriet gerecht uit de Aziatische keuken. Als jij ook een curryliefhebber bent, kijk dan eens naar dit recept van de kipcurry met kikkererwten. Die curry moet je zeker eens geproefd hebben.
Creatief met curry
In een recept voor curry kun je bijna alle soorten ingrediënten kwijt. Vlees, vis, gevogelte, eieren, alles is mogelijk en je bepaalt zelf hoe pittig je de curry wil maken. Er bestaan dan ook geen vaste recepten voor curry’s. Als je aan een aantal basisregels voor het klaarmaken van curry houdt, kun je de rest van de ingrediënten zelf kiezen. Toch inspiratie nodig? Dan is dit recept voor kipcurry met kikkererwten een aanrader om eens te maken.
Curry maken zonder potjes of doosjes
Te vaak wordt een curry gemaakt met een mix voor curry. Denk aan de doosjes met ‘wereldgerechten’ of de potjes kant-en-klare currypasta. Die potjes en doosjes heb je helemaal niet nodig voor de kipcurry met kikkererwten. Het kan heel simpel, met alleen verse ingrediënten en specerijen. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst in het recept. Een groot gedeelte daarvan is in de meeste keukenkastjes al wel terug te vinden. Zo niet, dan vind je ze in elke supermarkt of anders in de toko.
Kipcurry met kikkererwten maken
Met de kipcurry met kikkererwten zet je echt iets lekkers op tafel. Nog een voordeel van een kipcurry is dat je het gerecht van tevoren klaar kunt maken. Het recept is niet ingewikkeld en je zet heel makkelijk en heel snel een heerlijke verse curry op tafel, waarvan iedereen zal genieten. En snel is in dit geval ook echt snel. Dit gerecht kan binnen 20 minuten op tafel staan.
Misschien vind je de kipcurry te pittig. Pas dat eenvoudig aan door het rode pepertje eruit te laten of door een halve rode peper te gebruiken in plaats van een hele. Kan het jou niet heet genoeg zijn? Gebruik dan extra rode peper, zoveel je wilt.
Gedroogde erwten; met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Kipcurry met kikkererwten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 kipfilets in stukjes
- 250 gram gekookte kikkererwten, (of 1 blik à 400 gr uitgelekt)
- 3 kleine uien, in halve ringen
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, al dan niet met zaad, in halve ringen
- 600 ml dikke kokosmelk
- 250 gram cherrytomaten, in kwarten
- 1 dunne prei, in zeer fijne, halve ringen
- 1/2 rode puntpaprika, in dunne reepjes
- 3 eetlepels garam massala (Indiaas kruidenmengsel, gewoon te koop in de supermarkt)
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepel limoensap
- zout
- neutrale olie om in te bakken
- wat gehakte peterselie (of koriander als je dat lekker vindt)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de kipcurry met kikkererwten:
Bak in een wok of grote braadpan de kipfilet aan. Voeg dan de ui, knoflook en rode peper toe, en laat meebakken tot de uien glazig zijn.
Doe dan de garam masala, kerrie, komijn, koriander, gember en kurkuma erbij. Laat ook even meebakken.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Laat een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
Daarna doe je de kikkererwten en de tomaten erbij. Laat nog een paar minuten doorkoken.
Breng de curry op smaak met het limoensap en wat zout.
Draai dan het vuur uit. Roer als laatste de prei en de puntpaprika erdoor. Dit hoeft niet meer mee te koken.
De kipcurry met kikkererwten bestrooien met wat peterselie of korianderblad.
Serveer met rijst.
Tafel lekker !!