• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt

Een heerlijke manier om lamsvlees te bereiden!

1
Lamscurry

Lamscurry – Curry’s zijn eigenlijk culinaire meesterwerkjes die hun oorsprong vinden in Zuid-Azië. Er zijn ontelbaar veel variaties van dit heerlijke gerecht, van mild en romig tot pittig en kruidig. Een populaire curry is de lamscurry.

Dit hartverwarmende vleesgerecht biedt een ongelooflijke combinatie van smaken en texturen die de zintuigen prikkelen en het huis vullen met de lekkerste geuren als je het maakt. Dit is een recept van een heerlijke lamscurry, met kikkererwten, met je, die je helemaal zelf maakt. Óók de currypasta. Zo weet je precies wat er allemaal ingaat. Het klinkt als moeilijk of veel werk, maar dat is het zeker niet. Als je de lamscurry combineert met wat andere gerechtjes als raita en een chutney, en er wat rijst en naan bij serveert, maak je er een complete Aziatische maaltijd van.

De basis van lamscurry is natuurlijk vers lamsvlees, meestal afkomstig van de schouder of de bout. Dit vlees is sappig en mals, waardoor het perfect is om te stoven in de smaakvolle saus van tomaten, uien en een mix van specerijen. Het vlees wordt langzaam gekookt, waardoor het zacht en sappig wordt en de smaken zich goed kunnen vermengen. Je kunt elke soort lamsstoofvlees voor de lamscurry gebruiken. Twijfel je welke soort je het beste kunt kiezen? Maak dan eens een praatje met de slager, hij of zij kan je adviseren. Lamsvlees duur? Neem dan eens een kijkje bij een Islamitische slager. Zij verkopen relatief veel lamsvlees, en vaak van goede kwaliteit. Ook ligt de prijs van lamsvlees er vaak wat lager.

Bepaal zelf hoe spicy de lamscurry wordt

Laat je om te beginnen niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. De meeste dingen op die lijst zijn specerijen, waarvan je waarschijnlijk de meeste wel in je keukenkastje op voorraad hebt.

Sommige curry’s kunnen heel spicy zijn. Dat valt bij de lamscurry uit dit artikel erg mee, ondanks de 2 chilipepers en de zwarte peper. Vind jij dat curry heeft moet zijn? Voeg dan gerust wat extra peper toe. Je kunt de pittigheid van een gerecht altijd aanpassen aan je eigen smaak. Minder peper kan dus ook.

Een lamscurry maak je van stoofvlees, en vlees stoven kost tijd. Laat je daardoor niet weerhouden om de curry te maken. Als hij eenmaal in de pan zit heb je er vrijwel geen omkijken meer naar en kun je gewoon iets anders gaan doen. Dit is een ideaal gerecht om op een thuiswerkdag te maken.

Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Lamscurry

Porties: 5-6 personen
Bereidingstijd: 200 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram lamsstoofvlees
  • 750 gram verse tomaten, in stukjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 rode chilipepers, met zaad in stukken
  • 40 gram verse gember, geschild en in plakjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 rode uien, grof gesnipperd
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 eetlepel gemalen venkelzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 theelepel gemalen fenegriek
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 kruidnagels
  • 4 kardemompeulen
  • 600 gram gekookte kikkererwten
  • zonnebloem of rijstolie
  • zout
  • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lamscurry:

Snijd het voor de lamscurry in blokjes. Snij de tomaat in blokjes.

Doe het venkelzaad, het komijnzaad, het korianderzaad, het mosterdzaad, de fenegriek, de zwarte peper, de kruidnagels, de kardemompeulen, en de kurkuma bij elkaar in een kommetje en meng ze goed. Rooster ze vervolgens een paar minuten in een kleine, droge koekenpan.

Doe vervolgens de ui, de knoflook, de gember, de chilipepers en het bosje koriander samen met het geroosterde specerijenmengsel en een scheutje olie in een keukenmachine en pureer dit tot een currypasta.

Bak de currypasta in een braadpan pan totdat het goudbruin is. Blijf goed roeren. Voeg dan de tomatenstukjes en de groentebouillon (of het water) toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuurtje sudderen tot een geurige currysaus.

Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de stukjes lamsvlees bruin aan.

Voeg het lamsvlees toe aan de currysaus. Breng aan de kook en laat, met het deksel op de pan, minstens 3 uur op een heel laag vuur stoven. Langer mag altijd.

Als het vlees zacht en gaar is voeg je de kikkererwten toe. Roer ze door de lamscurry en laat ze een kwartiertje mee stoven. Roer tot slot de Griekse yoghurt door de curry.

Serveer de curry met witte rijst, Indiase rijst of met naan. Ook een frisse salade is er lekker bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.