Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Dat moet je echt eens geproefd hebben!

Redactie door Redactie
in Curry
2
Thaise kip in pindacurry

Thaise kip in pindacurry – De Thaise keuken staat wereldwijd bekend om zijn complexe smaken, verse exotische ingrediënten en uitdagende gerechten. Een van die pareltjes van de Thaise keuken is Kai Panang, oftewel Thaise kip in pindacurry. Dit recept van malse kip in een heerlijke romige currysaus met rode currypasta, pinda en kokosmelk moet je zeker eens geproefd hebben. Daar hoef je niet voor naar Thailand, of een Thais restaurant, want die curry kun je makkelijk zelf maken.

Zo kun je van Thaise kip in pindacurry een complete maaltijd maken

Witte rijst en lekker frisse komkommersalade, of wat gewokte paksoi maken van dit gerecht een complete maaltijd. Natuurlijk kun je ook voor andere verse, gewokte groente kiezen. Dit is ook een heerlijk gerecht om als onderdeel van een rijsttafel te serveren. Het recept voor de makkelijk te maken curry vind je in dit artikel.

Die currypasta kun je heel makkelijk zelf maken!

Je kunt voor het recept van de Thaise kip in pindacurry natuurlijk kant-en-klare rode currypasta gebruiken. Maar het is net zo leuk, en helemaal niet moeilijk om die currypasta zelf vers te maken. En natuurlijk vind je daar bij Lekker Tafelen ook een recept voor.

Rode currypasta

Rode currypasta; dat maak je vers!

De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!

Een paar tips om de lekkerste Thaise kip in pindacurry te maken

Als je de ingrediëntenlijst van het recept van de Thaise kip in pindacurry bekijkt, zie je dat er pindakaas in dit gerecht wordt gebruikt. Neem hiervoor eens pindakaas met stukjes pinda. Daarmee geef je heel makkelijk wat meer structuur aan de saus. Je kunt ook eventueel zelf wat pinda’s malen en zo dus eigenlijk je eigen pindakaas maken.

In plaats van kipfilet kun je kiezen voor kippendijfilet. Dit blijft wat malser tijdens het maken van de curry.

Je kunt Kai Panang makkelijk van tevoren maken. Bewaar het gerecht dan afgedekt in de koelkast en warm het op een laag vuurtje weer op als je wilt gaan eten.

Kippendijen

Kippendijen – meer smaak, meer gemak

Kippendijen zijn malser en smaakvoller dan kipfilet. Ontdek waarom dit stukje kip een slimme keuze is voor soepen, snacks en hoofdgerechten.

Hoofdgerechten met kipfilet

Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!

Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!

Thaise kip in pindacurry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kipfilet
  • 1 middelgrote rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 verse rode puntpaprika
  • 1 limoen
  • 5 limoenblaadjes
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 2 flinke eetlepels rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • zout
  • neutrale olie, om in te bakken
  • Optioneel; lente-ui of verse koriander om te garneren

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Thaise kip in pindacurry:

Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en pers de limoen uit. Als je gedroogde limoenblaadjes gebruikt, zet ze dan even in wat kokend water om te weken.

Verhit een scheut olie in een wok en bak hierin de ui, de knoflook en de puntpaprika aan. Voeg de kipfilet toe en bak die mee tot ze gaar is.

Doe het vleesmengsel uit de wok over op een bord.

Verhit de kokosmelk in de wok. Voeg de currypasta, het limoensap, de sojasaus, de vissaus en de pindakaas toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de limoenblaadjes toe en laat de currysaus voor de Kai Panang een paar minuten inkoken.

Voeg het vleesmengsel toe aan de saus en laat op een laag vuurtje nog een paar minuten pruttelen. Proef of er nog zout bij moet.

Haal de wok van het vuur en schep de Thaise kip in pindacurry over in een schaal. Bestrooi het gerecht met wat vers gesneden lente-ui of verse korianderblaadjes.

Serveer de Kai Panang met rijst of noedels.  Lekker met wat gewokte paksoi of een frisse komkommersalade.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin5TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Curry met zoete aardappel en kip
Curry

Curry met zoete aardappel en kip

Curry met rundvlees
Curry

Curry met rundvlees

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Reacties 9

  1. Hessel says:
    2 jaar geleden

    Vandaag ook gemaakt heerlijk was het, met wat aanpassingen van mijzelf. Voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      We horen graag dat onze recepten voor herhaling vatbaar zijn, Hessel. Dankjewel voor het compliment!

      Beantwoorden
  2. Elly Hendrikx says:
    2 jaar geleden

    Super lekker de Thaise kip in pindacurry.
    Mmm

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!