• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Eieren in kerriesaus

Een eenvoudig gerecht barstensvol smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
1
Eieren in kerriesaus

Eieren in kerriesaus – is een geweldig lekker gerecht voor een dagje zonder vlees, maar ook als basis voor een groentesaus. De kruidige, maar zeker ook romige saus geeft een heerlijk voldaan gevoel. Als je eieren in kerriesaus serveert met bijvoorbeeld rijst en verse groente van het seizoen heb je een geweldig lekkere maaltijd.

Gemaakt in een handomdraai

Zoek je een gerecht wat je op een doordeweekse dag snel op tafel kunt zetten? Dan zijn eieren in kerriesaus een goede keuze. Het is een gerecht wat makkelijk te maken is en snel klaar is. Je kunt de eieren in kerriesaus serveren als vervanging voor een vleesgerecht, maar gebruik het ook eens als basis en voeg er diverse soorten gare groente zoals wortel, broccoli of bloemkool aan toe. Heerlijk met gekookte rijst of een aardappelpuree.

Het verschil in kerrie

De eieren in kerriesaus kun je met “dezelfde” ingrediënten totaal anders laten smaken. Als je vaker met kerrie werkt weet je dat de ene kerrie de andere niet is. Dit komt doordat kerrie een mengsel is van verschillende specerijen. Kerrie bestaat meestal uit: kurkuma, korianderzaad, mosterdzaad, peper, gember, komijn, piment, nootmuskaat, selderijzaad, venkelzaad, fenegriek en lavas. En dit in verschillende verhoudingen. De kurkuma zorgt voor de kleur en in mindere maten voor de smaak. Dat een kerrie vrij geel van kleur is wil daarom niet zeggen dart hij heel pittig is.

Voor welke kerrie je kiest, is per persoon, maar ook per gerecht heel verschillend. De ene keer zoek je een zoete zachte kerrie met veel gember en voor een ander gerecht zoek je een kerrie met lekker veel pit. Dit kun je alleen maar ontdekken door te experimenteren met de verschillende soorten. Maak de eieren in kerriesaus eens een paar keer met een andere soort kerrie, de verschillen zullen je verrassen.

Kies voor eieren van de boer

Als je eieren in kerriesaus maakt Koop dan echt lekkere eieren van kippen die vrij rond kunnen scharrelen. Als je de mogelijkheid hebt, haal ze dan bij de boer. Je doet de boer er een plezier mee en je zult merken dat die eieren echt veel verser zijn. Enig nadeel is wel dat verse eieren iets minder makkelijk te pellen zijn.

Speel met smaken

Met een kleine toevoeging of verandering geef je de eieren in kerriesaus een heel andere smaak.

Pittig – voeg een beetje sambal of stukjes verse rode peper toe.

Zoet –  voeg 2 eetlepels gembersiroop toe.

Licht zoet en pittig – voeg 2 eetlepels chilisaus toe.

Met een oosters tintje – gebruik kokosroom in plaats van kookroom.

Eieren in een saus

Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten

Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.

Eieren in kerriesaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 150 ml kookroom
  • 100 ml hete groentebouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 takje peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren in kerriesaus:

Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.

Verwarm de boter met de kerrie en voeg er de bloem aan toe. Gaar dit 1 minuutje, blijf goed roeren.

Voeg de warme bouillon er aan toe en blijf roeren tot een egaal mengsel.

Voeg nu ook de kookroom er aan toe en kook alles samen 2-3 minuten door, zodat de saus mooi gebonden is.

Proef de saus en breng verder op smaak met zout en peper, en misschien nog extra kerriepoeder.

Leg de eieren in de saus en warm ze even goed mee door.

Snijd de peterselie fijn en strooi die over de eieren.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Schelvis met gestoofde paprika
Visgerechten

Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk; slowcooking op de barbecue

Op de huid gebakken dorade
Visgerechten

Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Kipfilet in zoetzuur
Rijstgerechten

Kipfilet in zoetzuur

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotels

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!