• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Eieren in kruidensaus; lekker voor een dagje zonder vlees

Een verrassend antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag"

0
Eieren in kruidensaus

Eieren in kruidensaus – Gekookte eieren zijn een veelzijdig en voedzaam ingrediënt. Ze zijn een heerlijke basis om talloze gerechten mee te maken. Wil je eens een dagje zonder vlees eten, dan zijn eieren een prima manier om toch aan de benodigde voedingsstoffen te komen. Als je die eieren dan ook nog eens in een lekkere saus serveert, zet je heel makkelijk een vegetarisch alternatief voor vlees op tafel. Met het recept voor gekookte eieren in kruidensaus gaat dat zeker lukken. Ga jij er vandaag een dagje zonder vlees van maken?

Geef een culinaire draai aan een gekookt ei

Eieren in kruidensaus zul je misschien niet kennen. In de Nederlandse keuken worden eieren vooral gekookt of gebakken gegeten. Of ze zijn een onderdeel van een salade. Het concept van eieren in een saus is niet echt ingeburgerd. In het buitenland is dat wel anders. In de Franse keuken worden gekookte eieren vaak geserveerd met een bechamel of Hollandaise saus. Of wat te denken van ‘oeufs mayonnaise’? Dat is het makkelijkste recept dat je kunt verzinnen, eieren in mayonaise. Ook in de Aziatische keukens worden eieren wel in een saus geserveerd. Waarom zou je daar in Nederland dan niet een keer mee verrassen? Begin eens met het maken van eieren in kruidensaus. Die romige saus vol verse kruiden tilt jouw gekookte eitje zeker naar een hoger niveau. En je gaat dit zeker waarderen. Als je dit makkelijke recept een keer probeert ga je absoluut vaker eieren in een lekkere saus maken.

Eieren in kruidensaus kun je gewoon maken met jouw favoriete kruiden

In de ingrediëntenlijst van het recept voor eieren in kruidensaus staat ‘verse kruiden’. Nu zul je denken dat dat een vrij ruim begrip is. Dat heb je goed gezien. Het leuke van dit recept is dat je het heel makkelijk zo kunt maken dat het voldoet aan waar jij op dat moment zin in hebt. Heb je zin in een maaltijd met een Mediterraan tintje? Kies dan voor een mengsel van verse Mediterrane kruiden als tijm, oregano, salie et cetera. Mag het voor jou wel een beetje minder exotisch? Maak het recept dan met dan met een kruidenboeketje van verse bieslook, peterselie, selderij of dragon. Kortom, wees een beetje creatief met verse kruiden, en je kunt de saus heel makkelijk naar jouw hand zetten.

Eieren in een saus

Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten

Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.

Eieren in kruidensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 500 ml tuinkruidenbouillon + wat extra om te verdunnen
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • een scheutje kookroom (+/-50 ml)
  • 4 eetlepels gehakte, verse tuinkruiden naar keuze
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren in kruidensaus:

Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt. Hard, zacht, het kan allebei.

Hak de kruiden.

Smelt de boter in een sauspannetje.

Voeg in een keer alle bloem toe en bak die, al roerend, een paar minuten tot ze gaar is. Dat gaat het gemakkelijkst als je roert met een rubberen spatel.

Daarna voeg je in scheutjes de bouillon toe. Laat als alle bouillon is opgenomen de saus heel even zachtjes doorkoken.

Roer de kookroom en de kruiden door de saus. Breng op smaak met zout en peper.

Mocht je de saus te dik vinden, of dat is hij geworden na eventueel afkoelen, verdun hem dan met de extra bouillon.

Serveer de eieren in de kruidensaus.

Tafel lekker !

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.