Eieren in spinaziesaus – Als je graag af en toe een dagje zonder vlees eet, of misschien ben je wel vegetariër, dan is het altijd fijn om een recept te hebben waarmee je op een simpele manier dat vlees kunt vervangen. Eieren zijn dan een fijn ingrediënt om in een hoofdgerecht te gebruiken om toch aan de juiste voedingsstoffen te komen. Daarnaast zijn gerechten met gekookte eieren vaak simpel te maken. Een makkelijk en lekker gerecht is eieren in spinaziesaus. Gewoon gekookte eieren in een heel simpel te maken saus van verse spinazie. Door een saus van spinazie te maken, krijg je dus ook nog eens op een heel makkelijke manier extra groente binnen. Dit recept is ook nog eens razendsnel te maken. Een kwartiertje is genoeg om dit gerecht op tafel te zetten.
Eieren in spinaziesaus, natuurlijk wel van verse spinazie
Natuurlijk kun je heel simpel een pak diepvries spinazie pakken om een saus van te maken. Maar er zijn genoeg redenen om dat niet te doen en voor dit recept te kiezen voor verse spinazie. Waarom zou je dat doen? Om te beginnen voor de smaak. Er is voor een spinazieliefhebber niets lekkerder dan verse spinazie. Daarnaast is verse spinazie heel snel klaar te maken. Om het recept voor eieren in spinaziesaus te maken heb je wel een blender nodig. Je maalt de rauwe spinazie fijn met wat bouillon en room. Dat breng je op smaak en je saus is klaar. Die spinaziesaus warm je even op, je voegt de eieren er aan toe en dat is het. Makkelijker wordt het niet.
Verse, verantwoorde eitjes
Als je eieren gaat kopen om dit recept te maken, sla de supermarkt dan eens over. Er is vast ergens een boerderij in de buurt waar je verse vrije-uitloopeieren, of zelfs biologische eieren kunt kopen. Behalve dat die eitjes vaak verser zijn, hebben de kippen die ze hebben gelegd waarschijnlijk ook een veel beter leven. Die wetenschap maakt de eieren in spinaziesaus op jouw bord toch net een beetje lekkerder.
Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten
Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Eieren in spinaziesaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram verse spinazie
- 250 ml groentebouillon
- 75 ml kookroom
- een theelepel gedroogde tijm
- zout en peper
- 8 eieren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eieren in spinaziesaus:
Kook de eieren. Hard of zacht, zoals jij ze het lekkerst vindt.
Was de spinazie als je geen gewassen spinazie hebt gekocht. Laat de groente goed uitlekken.
Doe de spinazie in de blender en voeg de bouillon toe. Blend tot de spinazie fijngemalen is.
Voeg de kookroom en de tijm aan de saus toe en blend nog even.
Doe de saus over in een pannetje en breng op smaak met zout en peper. Warm de saus op.
Pel de eieren.
Neem diepe borden. Schep in elk bord wat saus en leg er twee eieren in. Serveer de eieren in spinaziesaus direct.
Tafel lekker !!