• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Foe yong hai; zo maak je het zelf

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
2
2
Foe Yong Hai

Foe yong hai – Als jij bij de Chinees gaat eten, of je gaat iets afhalen, kies je dan ook wel eens voor foe yong hai? Je weet wel, dat gerecht met ei en een rode, zoetzure saus. Wist je dat je die Foe yong hai ook heel makkelijk zelf kunt maken? Dus waarom naar de Chinees als je ook zelf de keuken in kunt duiken. Een paar eieren, wat groente, een lekkere zoetzure saus, schepje rijst erbij en je hebt een heerlijke, vegetarische, Oosterse maaltijd! Erg lekker om zo te eten, maar zeker ook heel geschikt als onderdeel van een rijsttafel of een buffet.

Foe yong hai bestaat niet alleen uit ei, maar zit ook vol verse groenten!

Foe yong hai wordt geschaard onder de noemer ‘eiergerecht’. Natuurlijk zijn die eieren een belangrijk bestanddeel. Maar naast eieren zitten er ook verschillende groenten in het gerecht. Door het toevoegen van die verse groenten maak je makkelijk een complete maaltijd. Met die groenten kun je makkelijk variëren en het gerecht is dan ook heel geschikt om restjes groenten op te maken die anders in de koelkast blijven liggen en uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Door creatief om te gaan met koken kom je niet alleen tot heel verrassende resultaten, maar voorkom je ook voedselverspilling.

Eieren; voor de broodnodige eiwitten

In de foe yong hai worden de eiwitten geleverd door eieren. Die eieren zijn een prima vervanger voor vlees of vis. En elke dag vlees eten is ook helemaal niet nodig. Eieren zijn een heel veelzijdig product. Je kunt ze gebruiken in veel verschillende soorten gerechten, en ook in alle verschillende menugangen. Daarnaast hebben eieren een fantastische voedingswaarde. Een prima reden dus om vaker voor eieren te kiezen. Je gaat natuurlijk wel voor een verantwoord ei. Dat betekent in Nederland dat je kiest voor biologische of vrije-uitloopeieren.

Als je eens een dag geen vlees of vis wilt eten, kies dan voor eieren!

Foe yong hai

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 eieren
  • 1 prei, in halve ringen
  • ½ winterpeen, in kleine reepjes of blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • 5 tomaten, in stukjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode ui, grof gesnipperd
  • 2 el azijn
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el suiker
  • zout en peper
  • 3 el chilisaus
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: staafmixer of blender

Zo maak je Foe yong hai

Je begint met het maken van de saus.

Verhit wat olie in een steelpan. Bak hierin de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de tomaten, azijn, gembersiroop, suiker en chilisaus toe. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen tot alles zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer of blender. Breng indien nodig op smaak met een klein beetje zout.

Vervolgens maak je de omelet.

Roer de eieren los met een garde. Breng op smaak met wat zout en peper.

Verhit wat olie in een koekenpan.

Bak hier in de groenten op een laag vuur tot ze beetgaar zijn. Schenk dan het eimengsel er over.

Laat de omelet rustig gaar worden. Let er wel op dat hij niet te donker kleurt. Draai halverwege om met een schuimspaan. Het is geen probleem als de omelet niet heel blijft. Je serveert hem toch in stukken.

Serveer de Foe yong hai in een lage schaal. Leg eerst de omelet in grote stukken in de schaal en schenk dan de saus er over. Lekker met rijst of noodles.

Dit gerecht kun je ook prima serveren als onderdeel van een rijsttafel.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan

Lasagne met andijvie
Ovenschotels

Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Reacties 2

  1. Dagmara says:
    2 jaar geleden

    Gisteren FoeYongHai gemaakt was echt fantastisch. Voor herhaling vatbaar, alleen bereiding 30 minuten heb ik niet gehaald.

    Beantwoorden
    • Elise de Haan says:
      2 jaar geleden

      Niet iedereen werkt op dezelfde manier, misschien dat dat wat verschil maakt in hoelang de bereiding duurt, Dagmara. Maar fijn dat je het lekker vond. En daar gaat het om, nietwaar?😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!