• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Foe yong hai; zo maak je het zelf

2
Foe Yong Hai

Foe yong hai – Als jij bij de Chinees gaat eten, of je gaat iets afhalen, kies je dan ook wel eens voor foe yong hai? Je weet wel, dat gerecht met ei en een rode, zoetzure saus. Wist je dat je die Foe yong hai ook heel makkelijk zelf kunt maken? Dus waarom naar de Chinees als je ook zelf de keuken in kunt duiken. Een paar eieren, wat groente, een lekkere zoetzure saus, schepje rijst erbij en je hebt een heerlijke, vegetarische, Oosterse maaltijd! Erg lekker om zo te eten, maar zeker ook heel geschikt als onderdeel van een rijsttafel of een buffet.

Foe yong hai bestaat niet alleen uit ei, maar zit ook vol verse groenten!

Foe yong hai wordt geschaard onder de noemer ‘eiergerecht’. Natuurlijk zijn die eieren een belangrijk bestanddeel. Maar naast eieren zitten er ook verschillende groenten in het gerecht. Door het toevoegen van die verse groenten maak je makkelijk een complete maaltijd. Met die groenten kun je makkelijk variëren en het gerecht is dan ook heel geschikt om restjes groenten op te maken die anders in de koelkast blijven liggen en uiteindelijk in de vuilnisbak belanden. Door creatief om te gaan met koken kom je niet alleen tot heel verrassende resultaten, maar voorkom je ook voedselverspilling.

Eieren; voor de broodnodige eiwitten

In de foe yong hai worden de eiwitten geleverd door eieren. Die eieren zijn een prima vervanger voor vlees of vis. En elke dag vlees eten is ook helemaal niet nodig. Eieren zijn een heel veelzijdig product. Je kunt ze gebruiken in veel verschillende soorten gerechten, en ook in alle verschillende menugangen. Daarnaast hebben eieren een fantastische voedingswaarde. Een prima reden dus om vaker voor eieren te kiezen. Je gaat natuurlijk wel voor een verantwoord ei. Dat betekent in Nederland dat je kiest voor biologische of vrije-uitloopeieren.

Als je eens een dag geen vlees of vis wilt eten, kies dan voor eieren!

Foe yong hai

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 eieren
  • 1 prei, in halve ringen
  • ½ winterpeen, in kleine reepjes of blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • 5 tomaten, in stukjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode ui, grof gesnipperd
  • 2 el azijn
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el suiker
  • zout en peper
  • 3 el chilisaus
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: staafmixer of blender

Zo maak je Foe yong hai

Je begint met het maken van de saus.

Verhit wat olie in een steelpan. Bak hierin de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de tomaten, azijn, gembersiroop, suiker en chilisaus toe. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen tot alles zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer of blender. Breng indien nodig op smaak met een klein beetje zout.

Vervolgens maak je de omelet.

Roer de eieren los met een garde. Breng op smaak met wat zout en peper.

Verhit wat olie in een koekenpan.

Bak hier in de groenten op een laag vuur tot ze beetgaar zijn. Schenk dan het eimengsel er over.

Laat de omelet rustig gaar worden. Let er wel op dat hij niet te donker kleurt. Draai halverwege om met een schuimspaan. Het is geen probleem als de omelet niet heel blijft. Je serveert hem toch in stukken.

Serveer de Foe yong hai in een lage schaal. Leg eerst de omelet in grote stukken in de schaal en schenk dan de saus er over. Lekker met rijst of noodles.

Dit gerecht kun je ook prima serveren als onderdeel van een rijsttafel.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.