• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gegrilde halloumi met een pittige zomerstoof

Een makkelijk gerecht met lekker veel pit

0
Gegrilde haloumi met een pittige zomerstoof

Gegrilde halloumi met een pittige zomerstoof – Kaas van de grill met lekker veel verse groenten van het seizoen, dat wordt smullen.

Gegrilde halloumi is een vegetarische lekkernij

Halloumi is een heerlijke kaas wat zich perfect leent om te grillen. Halloumi is vrij stevig en behoudt daardoor tijdens het verwarmen zijn vorm. Door de kaas te grillen op een barbecue of in een grillpan krijg je prachtige gekarameliseerde strepen. Dat ziet er mooi uit, maar nog belangrijker, door het karameliseren voeg je extra smaak toe. Halloumi is een beetje zoutig van smaak en past daarom heel goed bij gerechten met een vrij uitgesproken smaak, zoals de groentestoof. De combinatie van die gegrilde halloumi met die geroosterde groenten maakt het een hele makkelijke en vegetarische maaltijd die supersnel op tafel staat.

Gegrilde halloumi met een pittige zomerstoof

Als aanvulling op de halloumi kun je dus een heerlijk zomers stoofpotje maken. Het stoofpotje zit boordevol verse groenten zoals tomaten, aubergine en paprika. Door er een beetje harissa pasta aan toe te voegen krijgen de groenten lekker veel pit. Harissa wordt verkocht bij de meeste supermarkten en zit vaak in een tube. Je zou harissa eventueel kunnen vervangen door shirachasaus omdat die ook vrij pittig is. Kortom, je maakt verse gegrilde groenten die je goed op smaak brengt, daar serveer je de gegrilde halloumi bij en je eet heerlijk. Supergeschikt voor een dagje zonder vlees.

Met rijst, pasta of brood

Dit gerecht van gegrilde halloumi met een pittige zomerstoof heeft een heerlijke saus die erg lekker is bij rijst of pasta, maar een lekker vers stuk brood doet het er ook erg goed bij. Het mooie van dit gerecht is dat het de dag erna nog lekkerder is. Maak daarom een dubbele hoeveelheid van de stoof die zelfs koud ook erg lekker is, dan ben je de dag erna lekker snel klaar. Het grillen van de halloumi is zo gebeurd, een stuk brood erbij en je hebt een lekkere, snelle en heerlijke maaltijd op tafel staan.

Halloumi

Halloumi; heerlijke recepten met een kaas met een hoog smeltpunt

Halloumi is kaas gemaakt van schapen-, geiten- en koemelk. Het heeft een rubberachtige/elastische structuur en is zoutachtig van smaak.

Gegrilde halloumi met een pittige zomerstoof

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram halloumi
  • 1 aubergine
  • 1 flinke ui
  • 500 gram verse tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel harissa pasta
  • 250 ml groentebouillon
  • zout
  • 1 theelepel oregano
  • olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 limoen
  • 4 takjes koriander

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gegrilde halloumi met pittige zomerstoof:

Snijd de aubergine, de paprika en de ui in blokjes van 2-3 cm. Ontvel de tomaten door ze aan de onderkant in te snijden en een minuut in kokend water te blancheren. Zet een bak met koud water klaar zodat je ze direct van het hete water in het koude water kunt scheppen. Je kunt nu makkelijk de velletjes verwijderen. Snijd ook de tomaten in blokjes.

Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en bak daarin de uien licht glazig. Voeg de aubergine toe en bak dat even kort door. Voeg de paprikastukjes toe en pers er de knoflook boven uit. Breng alles nu op smaak met de harissa, tomatenpuree, oregano en zout. Bak alles even goed door. Voeg er de bouillon aan toe , breng aan de kook, leg nu de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat de groenten in een half uur zachtjes gaarstoven. Haal de deksel van de pan en laat alles nog even kort op hoog vuur inkoken. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper en een theelepel suiker en limoensap.

Snijd de halloumi indien nodig in plakken. Verhit een grillpan, besmeer de halloumi met een klein beetje olijfolie en bak de plakjes aan beide zijden ongeveer 2-3 minuten tot er mooie grillstrepen ontstaan en de kaas goed warm is.

Serveer de plakken gegrilde halloumi op de groentestoof en bestrooi alles met stukjes korianderblad.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.