Gehaktballetjes met feta, witlofstoofpot en groene pepersaus – Een makkelijk recept voor doordeweeks, en kinderen zijn er dol op.
Kinderen zijn dol op gehaktballetjes. Zeker als je er ook nog een blokje feta in verstopt. Het is de manier om kinderen ook witlof te leren eten. Als je de gehaktballetjes namelijk serveert met witlof in een milde groenepepersaus eten ze de bordjes schoon leeg.
In het onderstaande recept wordt met gekruid kipgehakt gewerkt. Je kunt het kipgehakt ook zelf kruiden met kipkruiden of met een mengsel van paprikapoeder, wat nootmuskaat, peper en een beetje zout.
Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!
De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.
Gehaktballetjes
De lekkerste gehaktballetjes? Die vind je op Lekker Tafelen! Internationale balletjes, kipgehaktballetjes, balletjes voor elke smaak!
Gehaktballetjes met feta, witlofstoofpot en groene pepersaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg witlof
- 1 kg (gekruid) kipgehakt
- 1 ei, geklutst
- 50 à 100 gram paneermeel
- 100 gram feta
- 2 eetlepels (braad)boter
- 100 à 150 ml kippenbouillon
- 1 klein potje ingelegde groene pepertjes
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 50 ml. room
- 1/2 liter kippenbouillon
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Gehaktballetjes met feta, witlofstoofpot en groene pepersaus
Zo maak je groenepepersaus:
Laat 20 gram boter in een steelpannetje smelten en voeg er 20 gram bloem aan toe. Roer goed door en laat even doorbakken totdat er een droge bal ontstaat. Giet er voorzichtig 200 ml van de bouillon bij en breng het al roerend aan de kook. Roer goed door met een garde. Voeg er de room en peperbolletjes bij en laat alles nog even doorkoken. Als de saus wat te dik is, leng dan aan met nog een beetje bouillon.
Zo maak je de gehaktballetjes met feta en het witlofstoofpotje:
Snijd de feta in kleine kruimels. Kneed het gehakt met het paneermeel en het geklutste ei en meng er de stukjes feta door voor de gehaktballetjes met feta. Snijd het witlof in repen van 1 cm breed en verwijder desgewenst de harde, dikke kernen. Smelt de boter in een ruime hapjespan. Doe al het gesneden witlof erbij. Dit laat je even slinken en je voegt er de kippenbouillon bij.
Je rolt kleine balletjes van het gehakt en legt dit op het witlof: de balletjes garen terwijl het witlof verder gaart. Als alles gaar is voeg je de groene pepersaus toe.
Tip: Bak één gesneden stronkje witlof niet mee, maar meng die op het laatst nog door de gekookte witlof. Zo krijg je nog een knapperige beet in je bereiding.
Serveer de gehaktballetjes met feta, witlofstoofpot en groene pepersaus met aardappelpuree of rijst.
Tafel lekker !!