• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevuld stokbrood; met vlees of toch liever vegetarisch

Met de tip om zelf stokbrood te vullen

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Gevuld stokbrood

Gevuld stokbrood – Een gevuld stokbrood is genieten met een hoofdletter. Of je nu kiest voor de variant met gehakt en paprika of de vegetarische met champignongehakt, beide zijn heerlijk én eenvoudig te maken. Perfect als snelle avondmaaltijd waar iedereen blij van wordt – vooral jongeren!

Skip de pizza en maak gevuld stokbrood

Ben je de kant-en-klare pizza zat? Probeer dan eens gevuld stokbrood. Het is verrassend veelzijdig en je kunt het vullen met wat je maar lekker vindt. Voor dit recept zijn er twee opties: een pittige gehakt-paprikavulling of een vegetarische variant met zelfgemaakt champignongehakt. Het beste? Je hebt er geen dure of ingewikkelde ingrediënten voor nodig.

Koop een groot stokbrood

Als je een gevuld stokbrood gaat maken, ga dan voor een stevig, breed stokbrood. Een smal stokbrood werkt niet goed, want daar past nauwelijks vulling in. Snijd een langwerpig stuk uit het midden van het brood, in plaats van het brood doormidden te snijden. Dit maakt vullen makkelijker en voorkomt dat het brood kantelt in de oven.

Tip: Gooi het zachte kruim niet weg! Verkruimel het en meng het door je vulling. Dit geeft extra smaak en zorgt ervoor dat het brood niet te zompig wordt. Zo wordt een gevuld stokbrood alleen maar beter.

Gevuld stokbrood met gehakt en paprika

Voor dit recept gebruik je een pittige gehakt-paprikavulling. De rode paprika geeft niet alleen een heerlijke smaak, maar maakt het gerecht ook visueel aantrekkelijk. Houd je van kaas? Voeg gerust een laagje geraspte kaas toe bovenop de vulling.

Vegetarisch met champignon gehakt

Vervang voor dit gevuld stokbrood het gehakt door 250 gram champignons en hak dit helemaal fijn, en vervang de rode paprika door 250 gram in plakjes gesneden champignons. Kruid dit met zout, peper en tijm, en laat de tomatenpuree achterwege, houd verder het recept aan.

Tip: Met een kopje soep

Op Lekker Tafelen vind je veel recepten voor een soep die je zelf maakt met verse ingrediënten. Als je de maaltijd uit wil breiden is een kop soep een heerlijke aanvulling. Je kunt er ook een coleslaw of koolsalade bij serveren.

recepten met champignons

Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen

Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Gevuld stokbrood

Porties: 1 groot stokbrood
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot stokbrood
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram champignons (voor champignon gehakt)
  • 1 theelepel tijm (voor champignon gehakt)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevuld stokbrood:

Snijd het stokbrood eerst doormidden en snijd het dan in de lengte in, zoals op de foto. Leg de binnenkant opzij.

Snijd de paprika in kleine blokjes en de ui in halve ringen.

Verhit een beetje olie en bak daarin het gehakt rul.

Doe de tomatenpuree, het paprikapoeder en de cajunkruiden erbij en bak dit even mee.

Voeg er de ui en de paprika aan toe en bak dit kort door. Giet er een kopje water bij en kook alles zachtjes door tot de groenten gaar zijn.

Verkruimel de helft van de zachte binnenkant van de resten stokbrood zo fijn mogelijk en meng ze door het gehaktmengsel.

Breng het mengsel flink op smaak met zout en peper en vul er de 2 helften stokbrood mee. Duw de vulling goed aan.

Tot zover kun je voorbereiden.

Zet de oven op 180 graden en bak het in ongeveer 20 minuten tot het lekker warm en goudbruin is.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees
DeelPin10VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief