• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Lekker vega, en als je wilt ook vegan

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde aubergine

Gevulde aubergines – Niet iedereen houdt van aubergine. Maar als je ze wel lust vind je ze waarschijnlijk heerlijk. Een tussenweg lijkt er niet te zijn bij deze paarse vruchtgroente. Ben jij wel een auberginefan? Dan is dit recept voor gevulde aubergines echt iets voor jou! Helemaal vegetarisch, en bomvol groenten en kikkererwten, dus behalve lekker is dit ook nog eens heel erg gezond. We maken geen gebruik van kant-en-klare vleesvervangers, want er zitten kikkererwten in de vulling en peulvruchten zijn een prima alternatief voor vlees en veel gezonder. Wil je helemaal vegan eten? Dan hoef je alleen de cottage cheese te vervangen door een vegan alternatief, of je laat het helemaal weg.

Hoe pittig wil je de gevulde aubergines hebben?

Deze gevulde aubergines zijn een behoorlijk pittig gekruid hoofdgerecht. Er zit een hele rode chilipeper in, waaruit het zaad niet is verwijderd en hoe heet het uiteindelijke resultaat wordt is ook afhankelijk van hoe scherp de gebruikte shoarmakruiden zijn. Houd jij niet van scherp gekruid eten of eten er kinderen mee? Geen nood. Je kunt de peper er gewoon uit laten, je gebruikt een halve of je kunt het zaad eruit verwijderen. Dat laatste maakt het al een stuk minder pittig, want het zaad is het scherpste deel van de peper.

Handige tips

Wij zijn uitgegaan van ‘normale eters’. In dat geval is één halve gevulde aubergine voldoende. Kook je voor grote eters? Dan moet je overwegen om twee gevulde aubergines per persoon te serveren.

Je kunt dit gerecht van tevoren zo ver voorbereiden dat je het op een later tijdstip alleen nog hoeft af te bakken. Laat het gerecht in dat geval volledig afkoelen, dek het af met aluminiumfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Houd je niet van cottage cheese? Je kunt deze heel goed vervangen door zachte geitenkaas of feta.

Gevulde aubergine ongebakken

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Gevulde aubergines

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode puntpaprika, in blokjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (optioneel)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • 4 flinke eetlepels cottage cheese

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde aubergines:

Verwarm de oven voor op 180 graden. (hete lucht)

Was de aubergines en halveer ze in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Let er op dat de randen van de aubergine dik genoeg blijven, zo dat hij zijn stevigheid behoudt. Hak het vruchtvlees met een scherp mes in kleine stukjes. Bestrijk de aubergines met een kwastje aan de binnenkant met olijfolie en bestrooi ze heel licht met zout. Leg de halve aubergines in een grote, lage ovenschaal of braadslee, die je even invet met wat olijfolie.

Verhit in een koekenpan of hapjespan wat olijfolie. Bak hierin het vruchtvlees, dat je uit de aubergines hebt geschept, even aan. Voeg dan de ui, de puntpaprika, de knoflook en de eventuele rode chilipeper toe. Bak deze even mee. Vervolgens doe je tomatenpuree en de shoarmakruiden erbij. Ook deze bak je even mee. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan een klein scheutje water toe. Niet te veel, het moet niet te nat worden.

Zodra de uien en de paprika gaar zijn voeg je de kikkererwten en 2 eetlepels van de peterselie toe. Breng goed op smaak met zout.

Verdeel het mengsel vervolgens over de aubergines.

Verkruimel vervolgens over elke auberginehelft een eetlepel cottage cheese.

Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat. Dek wanneer nodig de schaal af met aluminiumfolie.

Bestrooi de gevulde aubergines voor het serveren met de rest van de gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas - Cottage cheese
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

Ovenschotel van spitskool
Ovenschotels

Ovenschotel van spitskool met oude kaas en aardappelpuree

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!