• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde omelet

Een wel erg lekkere manier om restjes op te werken

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde omelet

Gevulde omelet – Een paar eieren en wat groenten maken al snel een erg lekkere omelet. Het is de perfecte maaltijd na een drukke dag, hij is zo gemaakt en je werkt intussen de restjes uit de koelkast op. Je kunt hem namelijk vullen met wat je al hebt liggen of waar je net op dat moment zin in hebt. De basis is de omelet, de rest is helemaal jouw keuze. Alleen groenten, groenten met een beetje kaas of misschien dat restje snijvlees of gehakt wat er nog ligt, alles is mogelijk.

Eieren zijn natuurlijk de basis van een gevulde omelet

Als eerste heb je een smakelijke basis nodig. In dit geval is dat een omelet. Hier wordt vaak moeilijk over gedacht, maar het is eigenlijk supermakkelijk. Je klopt een paar lekkere verse scharreleitjes los met wat water, melk of room en bakt dit in de pan. Niet als een pannenkoek, zoals vaak wordt gedaan, maar heel rustig op een zacht vuur. Als de randen beginnen te stollen roer je er een keer rustig doorheen zodat het vloeibare naar de bodem van de pan loopt. Zorg ervoor dat de hele bodem weer gevuld is en je een mooie cirkel van ei hebt. Die hoeft nog niet helemaal gaar te zijn als je er de vulling over verdeelt. Het is de bedoeling dat het een lekkere zachte omelet wordt en geen doorgebakken plak ei. Hij gaart nog een beetje na als je hem hebt dubbelgeklapt, dus dat komt wel goed.

De vulling maakt het onderscheid

Je kunt een omelet heel basis houden door een eenvoudige vulling te gebruiken. Kijk wat er in de koelkast ligt en maak restjes op. Dit recept voor gevulde omelet is een basisrecept wat je nog vaak kunt gebruiken. Het geeft aan dat je 200 gram beetgare groenten nodig hebt. Dit is een houvast voor de hoeveelheid vulling die je ongeveer nodig hebt. Je kunt in een gevulde omelet doen wat je wil of wat je hebt. De keuze is reuze.

Groenten die lekker zijn in een gevulde omelet:

  • broccoli
  • prei
  • sperziebonen
  • paprika
  • courgette
  • tomaat
  • wortel
  • spinazie
  • uien
  • champignons

En dit kan ook in een gevulde omelet, bij de groenten:

  • geraspte kaas
  • korstjes kaas, in stukjes gesneden
  • feta of halloumi, in stukjes
  • verse of gerookte vis
  • restjes snijvlees, in stukjes gesneden
  • een bal gehakt, in plakjes
  • stoofvlees of ragout
  • satésaus of tomatensaus

Een gevulde omelet hoeft echt niet saai te zijn

Met de gegeven mogelijkheden kun je talloze variaties maken. Kijk wat er in huis is en maak er een lekkere budgetmaaltijd van of maak het lekker luxe en koop iets waar je trek in hebt. Met een gevulde omelet kan het allemaal.

omelet recepten

Omelet recepten; van basis tot luxe varianten

Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.

Gevulde omelet

Porties: 1 omelet
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 25 gram boter
  • 200 gram beetgare groenten
  • 50 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een gevulde omelet:

Snijd de groenten in kleine, maar toch duidelijk herkenbare stukjes.

Bak de groenten even kort aan in een wok of hapjespan en breng op smaak met zout en peper. Houd ze warm.

Klop de eieren los met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper.

Neem een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Smelt de boter in een koekenpan, maar laat hem niet bruin worden.

Giet het eimengsel in de pan en laat de randen een beetje stollen. Houd het vuur laag. Roer een of twee keer met een spatel zodat het ei gelijkmatig kan stollen. Duw de eimassa in vorm en laat het garen tot de bovenkant dof begint te worden. Bak de omelet niet te lang door. Hij moet een beetje zacht zijn.

Schep de warme groenten op de helft van de omelet en klap de omelet dicht.

Bestrooi de omelet met kaas en leg de deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.

Schuif de gevulde omelet op een groot bord en geniet.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Lasagne met andijvie
Ovenschotels

Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Fricandeau met rozemarijn
Vleesgerechten

Fricandeau met rozemarijn en een zalige jus

ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten
Visgerechten

Makkelijke ovenschotel met gerookte heilbot en verse groenten

Kruidig gemarineerd lamshaasje
Vleesgerechten

Kruidig gemarineerd lamshaasje; makkelijk, snel & lekker lamsvlees

Zeewolf met pittige tomatensaus
Visgerechten

Zeewolf met pittige tomatensaus: snel en smaakvol uit eigen keuken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!