Gevulde paprika met gehakt – Paprika’s horen tot de veelzijdigste groenten die we kennen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, geel, groen en oranje, en voegen niet alleen prachtige kleuren toe aan gerechten, maar ook een lekkere zoetheid. Dat zoete komt heel goed tot zijn recht als je paprika vult met iets hartigs. Gevulde paprika met gehakt is zo’n gerecht. De combinatie van de zoete, sappige paprika’s en het hartige, gekruide gehakt is een geweldige. Het is een gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar dat ook kleur op je bord brengt. Je zet gehakt en paprika zo eens op een totaal andere manier op tafel. Met een frisse salade erbij, en wat rijst of gebakken aardappeltjes maak je er een complete maaltijd van. Of je nu op zoek bent naar een gerecht om aan je gasten te serveren, een gezinsvriendelijke maaltijd wilt maken of gewoonweg wilt genieten van iets lekkers, paprika’s gevuld met gehakt zijn altijd een goede keuze.
Gevulde paprika met gehakt – tips
Je kunt de gevulde paprika met gehakt helemaal voorbereiden. Als je de paprika’s vast van de vulling voorziet en in een ovenschaal plaatst, dan hoef je ze alleen nog maar in de oven te schuiven voordat je wilt gaan eten. Dek de schaal af en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
In het recept zijn gewone paprika’s gebruikt. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook maken met zoete puntpaprika. Dat is net zo lekker, maar het ziet er totaal anders uit.
Je kunt heel creatief zijn met dit gerecht. Want met gevulde paprika met gehakt is het heel makkelijk om te variëren. De ras el hanout kun je vervangen door een ander specerijenmengsel, denk aan Tex-mex kruiden, Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden. Daarnaast kun je altijd wat fijn gesneden groente toevoegen aan het gehaktmengsel.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Gevulde paprika met gehakt
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 paprika's, kleuren naar keuze
- 500 gram rundergehakt
- 1 kleine rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 1,5 eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel gehakte peterselie + iets extra om te garneren
- zout en peper
- Een flinke handvol vers geraspte kaas
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gevulde paprika met gehakt:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het gehakt in een mengkom. Voeg het ei en de ras el hanout toe. Doe er eventueel wat zout en peper bij, afhankelijk van of de ras el hanout zout bevat of erg pittig is.
Snipper de ui heel fijn, hak de knoflook en de peterselie en voeg toe aan het gehakt. Meng alles goed door elkaar.
Snijd de paprika’s over de lengte in tweeën. Laat het steeltje zitten, maar haal de zaadlijsten er uit.
Verdeel het gehaktmengsel in acht porties en vul elke paprika met een portie. Plaats de gevulde paprika’s met gehakt in een passende ovenschaal.
Zet de schaal 30 minuten op het rooster midden in de oven en bak de paprika’s en het gehakt gaar. Let er op dat het niet te hard gaat. Als het gerecht te snel kleurt, dek het dan af met aluminiumfolie.
Haal de schaal aan het einde van de baktijd even uit de oven, en bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en garneer het met de achtergehouden peterselie. Zet de schaal nog even 2 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.
Serveer de gevulde paprika met gehakt direct. Geef er een frisse salade, en wat rijst of gebakken aardappeltjes bij.
Tafel lekker !!