• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde paprika met gekruide rijst

0
Gevulde paprika met gekruide rijst

Gevulde paprika met gekruide rijst – Paprika is een groente die bij uitstek geschikt is om te vullen. Eigenlijk past bijna iedere soort vulling wel bij de smaak van paprika en kun je je naar hartenlust uitleven met allerhande ingrediënten. Voor de gevulde paprika met gekruide rijst is de rijstvulling aangevuld met gekookte zwarte of beluga linzen en lekker op smaak gebracht met Ras el Hanout. Dat is het kruidige specerijenmengsel dat veel in de Noord-Afrikaanse keuken en in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Eet één paprika als lunch of als voorgerecht, neem er twee voor een vegetarische avondmaaltijd.

Zwarte linzen of beluga linzen

In de gevulde paprika met gekruide rijst zijn zwarte of beluga linzen gebruikt. Beluga linzen zijn kleine, glanzende zwarte linzen die bekend staan om hun unieke smaak en textuur. Ze hebben een volle, smeuïge textuur als ze gekookt worden. Beluga linzen worden veel gebruikt in mediterrane en Midden-Oosterse gerechten. Die linzen zijn een belangrijke bron van proteïnen, ijzer, vezels en andere voedingsstoffen. Dat betekent dat ze heel geschikt zijn als vleesvervanger in vegetarische of vegan maaltijden. Ze zijn ook makkelijk klaar te maken, ze hoeven niet geweekt te worden en ze zijn snel gaar. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als basis voor soepen en salades, maar ze laten zich ook goed verwerken in rijstgerechten, waarvan de gevulde paprika met gekruide rijst een heel goed voorbeeld is.

Paprika, gezond en veelzijdig!

Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog, ze zijn lekker, ze zijn supergezond en ze geven altijd kleur aan je maaltijden. Paprika’s komen oorspronkelijk niet zoals je misschien zult verwachten uit Nederland, maar ze werden lang geleden door de Spanjaarden meegenomen uit Zuid-Amerika en in Europa geïntroduceerd. Met paprika’s kun je heerlijk koken en je kunt ze op allerlei manieren klaarmaken. Ze zijn bij uitstek geschikt om te vullen en vervolgens in de oven klaarte maken. Maak maar eens gevulde paprika met gekruide rijst. Daarna ga je zeker vaker paprika’s vullen.

Gevulde paprika met gekruide rijst kun je van tevoren klaarmaken

Als je de vulling van tevoren bereidt, dan hoef je de paprika alleen nog te vullen en af te bakken als je wilt gaan eten. Lekker makkelijk als je thuis komt na een drukke dag.

Reken voor een voorgerecht of een lunchgerecht een gevulde paprika met gekruide rijst per persoon. Twee of drie stuks per persoon voor een volledige avondmaaltijd, afhankelijk van of je een grote eter bent.

Je kunt dit gerecht ook helemaal van tevoren klaarmaken en later opwarmen in de oven.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gevulde paprika met gekruide rijst

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 paprika's, kleuren naar keuze
  • 500 gram gekookte rijst
  • 300 gram zwarte of beluga linzen
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 theelepels Ras el Hanout
  • 2 groene chilipepers, naar keuze met of zonder zaad, gehakt
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paprika met gekruide rijst:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst daarna afkoelen. Je kunt ook prima een restje eerder gekookte rijst gebruiken.

Kook de linzen, die in de gevulde paprika met gekruide rijst gaan, gaar in water zonder zout. Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten, afhankelijk van hoe oud de linzen zijn. Proef tussendoor om te controleren hoe gaar ze zijn.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de sjalotten, en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de groene peper toe en laat die even mee bakken. Voeg de Ras el Hanout toe en bak ook even mee.

Doe de rijst bij de sjalotten en bak al omscheppend om. Je zult zien dat de rijst een mooie gele kleur krijgt door de Ras el Hanout.

Schep de linzen erdoor en draai de warmtebron uit. Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Nu kun je de paprika vullen met de gekruide rijst.

Snijd van elke paprika een kapje af en haal de zaadlijsten en het zaad eruit. Zet ze rechtop in een passende ovenschaal waarin ze klem staan. Verdeel het rijstmengsel over de paprika’s en zet de kapjes er weer op.

Plaats de schaal in de oven en bak de paprika’s tot ze zacht en gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.

Serveer de gevulde paprika met gekruide rijst direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.