• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde portobello met risotto

Een lekker vegetarisch hoofdgerecht

0
Gevulde portobello met risotto

Gevulde portobello met risotto – Je wilt wat minder vlees eten, of misschien wel helemaal niet meer. Of je gasten zijn vegetariër. Wat serveer je dan als hoofdgerecht bij een feestelijk etentje? Dan is een gevulde portobello met risotto een vegetarisch hoofdgerecht dat heel geschikt is. En zo lekker dat je het vlees niet mist! Dit recept heb je niet in een kwartier op tafel staan. Tenslotte moet je eerst de risotto koken en daarna moeten de gevulde paddenstoelen nog in de oven. Maar je zet daarna wel iets leuks op tafel.

Portobello, heerlijk om te vullen

Je hebt vast wel eens portobello’s in de supermarkt of bij de groenteboer gezien. Het ziet er uit als een grote champignon, maar wat is het verschil? Een portobello is eigenlijk een kastanjechampignon die door een speciale manier van telen veel groter uitgroeit dan een gewone kastanjechampignon. Een portobello heeft een kleine steel en een hoed die kan uitgroeien tot wel 12 centimeter. Heel geschikt om gevulde portobello met risotto mee te maken dus! De smaak van de paddenstoel is hetzelfde als die van de kastanjechampignon, een beetje nootachtig dus. Door de grote hoed zijn portobello’s heel geschikt om in zijn geheel te verwerken, en dan in het bijzonder om ze te vullen met iets lekkers als risotto. In de risotto die is gemaakt voor de vulling van dit recept zit pompoen. Die groente past mooi in een gerecht met paddenstoelen, want het zijn allebei echte najaarsproducten.

Je kunt dit gerecht van tevoren zover maken dat je de gevulde portobello met risotto alleen nog in de oven hoeft te schuiven als je wilt gaan eten. Dat is bij een etentje natuurlijk erg handig.

Gevulde portobello met andere risotto?

Houd je niet van pompoen? Je kunt natuurlijk ook een ander risotto recept gebruiken om de paddenstoelen mee te vullen. Een risotto met een blauwe kaas, bijvoorbeeld, zou ook heel goed kunnen voor dit recept.

Houd je risotto over als je de gevulde portobello met risotto hebt gemaakt? Gebruik dat dan eens om arancini te maken. Het recept daarvoor vind je elders op de website.

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Gevulde portobello met risotto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram risottorijst
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 80 gram Parmezaanse kaas + wat extra
  • 400 gram flespompoen
  • een paar blaadjes salie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 grote portobello's of 8 kleinere
  • 80 gram gemengde slablaadjes, veldsla of rucola

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde portobello met risotto:

Je kookt eerst de risotto:

Snijd ui en hak de knoflook fijn.

Snijd de salie in reepjes.

Rasp de kaas.

Verhit de bouillon.

Zorg dat alles wat je nodig hebt klaar staat. Zo kun je concentreren op het roeren van de risotto en hoef je niet tussendoor van alles bij elkaar te zoeken.

Verhit wat olie in een koekenpan, en bak daar in de pompoenblokjes en de knoflook met de salie tot de pompoen gaar is.

Verhit wat olie in een pan. Bak de ui glazig. Doe dan de rijst erbij en bak die even mee tot alle rijstkorrels een glanzend laagje hebben van de olie. Blus de rijst dan af met de wijn. Als de wijn verdampt is, voeg je een scheutje bouillon toe. Blijf roeren tot alle bouillon opgenomen is en voeg dan weer een scheutje toe. Dit blijf je herhalen tot alle bouillon op is. Dat duurt ongeveer 18-20 minuten. Dan zou de risotto gaar moeten zijn.

Als de risotto gaar is roer je de Parmezaanse kaas erdoor. Schep de pompoen door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Borstel de portobello’s schoon, verwijder de stelen en leg de hoeden met de binnenkant naar boven in een passende ovenschaal.

Vul de paddenstoelen met risotto. Strooi er een klein beetje Parmezaanse kaas overheen.

Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde portobello’s met risotto in ongeveer 15 minuten gaar.

Leg op elk bord wat sla en plaats er een of 2 portobello’s op.

Serveer direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons ( Heerlijk op de borrelplank )

  • Tomatengroentesoep

    Tomatengroentesoep

  • Tomatensalsa

    Zo maak je zelf tomatensalsa van verse tomaten

  • boterboontjes

    Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept

  • Uiensaus

    Uiensaus; erg lekker bij vlees of vis!

  • Verse aspergesoep

    Verse aspergesoep; met dit recept kun je zelf aspergesoep maken

  • gebakken zoete aardappels

    Gebakken zoete aardappels; lekker en snel

  • Hollandse zuurkoolstamppot met spek en rookworst

    Hollandse zuurkoolstamppot met spek

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.