Gnocchi met tuinbonen en spek – Wil je een snelle Italiaanse maaltijd maken, maar geen pasta en al helemaal geen diepvriespizza? Maak dan eens gnocchi met tuinbonen en spek. Het hoofdgerecht is lekker zomers door de verse tuinboontjes. Heb je toevallig wat meer tijd? Maak dan ook de gnocchi eens zelf. Je weet niet wat je proeft!
Wat is gnocchi?
Gnocchi is een heerlijk Italiaans gerecht dat gemaakt wordt van aardappelen, bloem en eieren. Het zijn kleine balletjes, die vaak worden geserveerd met een saus. Gnocchi is een populair gerecht in Italië en het wordt steeds meer gewaardeerd over de hele wereld. Mogelijk ken je gnocchi dan ook van de ‘Wereldgerechten’ of van de kant-en-klare variant die je in het pastaschap van de supermarkt vindt. Weet je dat je de gnocchi voor de tuinbonen en spek ook zelf kunt maken? Kijk hier voor het recept!
Gnocchi met verse tuinbonen en spek
Je hebt ze vast wel eens op de markt, bij de groenteboer of in de supermarkt op de groenteafdeling zien liggen, van die grote groene peulen. In die grote peulen zitten tuinboontjes. Die tuinboontjes zijn niet het hele jaar door vers te koop. Dat zal de reden zijn dat de meeste tuinbonen die in Nederland gegeten worden uit potjes of uit de diepvries komen. En dat is jammer. Want verse tuinbonen zijn, zoals eigenlijk voor alle groenten geldt, echt zo veel lekkerder dan diepgevroren boontjes, of bonen uit glas. Je neemt voor de gnocchi met tuinbonen en spek toch wel verse, hè?
Tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Die enorme bergen grote groene peulen die je op de markt of bij de groenteboer ziet liggen, dat zijn tuinbonen! Dop jij je eigen boontjes?
Aardappels
Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.
Gnocchi met tuinbonen en spek
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram verse, gedopte tuinbonen
- 150 gram gerookte spekblokjes
- 1 sjalot, gesnipperd
- 4 eetlepels crème fraîche
- zout en peper
- 750 gram gnocchi (zie basisrecept op de website)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gnocchi met tuinbonen en spek:
Kook de tuinbonen gaar in een pan water met zout. Laat ze goed uitlekken.
Bak het gerookte spek zachtjes uit in een koekenpan, op een laag vuurtje. Voeg de sjalot toe en bak die even mee.
Voeg de crème fraîche toe, roer het er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Houd warm op een heel laag vuurtje.
Zet een grote pan water op. Als het water kookt voeg je een gedeelte van de gnocchi toe. Zodra die boven komen drijven zijn ze gaar. Schep de gnocchi er uit met een schuimspaan, en voeg toe aan het tuinbonenmengsel en roer het er gelijk doorheen om plakken te voorkomen. Zo kook je alle gnocchi.
Serveer de gnocchi met tuinbonen en spek direct.
Tafel lekker !!