Gnocchi met venkel en blauwe kaas – Aardappelen, groenten, vlees minus vlees is aardappelen, groenten en kaas. Met die denkwijze wordt vegetarisch eten best makkelijk en als je dat combineert met een portie liefde voor verse ingrediënten en lekker koken, wordt jouw vegetarische gerecht echt een succes.
Gnocchi di patate als basis
Gnocchi is er van tarwe, een pasta dus. Maar gnocchi is er ook van aardappel. Die laatste gaat als gnocchi di patate door het leven. En dat is de soort die gebruikt is in het recept voor gnocchi met venkel en blauwe kaas. Het is werkelijk een heerlijke afwisseling in je menu en voor een goede gnocchi heb je echt wel een beetje gevoel voor lekker eten nodig. Weet je dat je gnocchi ook zelf kunt maken? Het zal je echt meevallen hoe makkelijk dat is. Maar wat je waarschijnlijk nog het meest zal verbazen is hoe groot het verschil in smaak is tussen zelf gemaakte gnocchi en gnocchi uit een pak. Dat verschil is eigenlijk niet uit te leggen, dat moet je gewoon ervaren. Elders op de website vind je een recept om zelf gnocchi te kunnen maken.
Gnocchi met venkel en blauwe kaas is een ultieme combinatie
Natuurlijk wil je niet alleen gnocchi eten. Die dient uiteraard nog wel een beetje te worden aangekleed. En dat ga je doen met heerlijk verse venkel, en een stevige blauwader kaas. Die kaas mag behalve in structuur ook best stevig in smaak zijn. Roquefort of Saint Agur doet het altijd goed, maar ben je een echte liefhebber, ga dan eens voor een Spaanse Cabrales. Die kaas is niet bedoeld voor watjes, want de smaak is behoorlijk pittig, maar hij past heel goed in de gnocchi met venkel en blauwe kaas. De combinatie met de anijsachtige smaak van de verse venkel en het dominante karakter van de blauwe kaas is echt geweldig.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gnocchi
- 1 flinke venkel, in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 200 gram stevige blauwe kaas
- een scheutje kookroom
- 6 blaadjes salie, fijngesneden
- zwarte peper
- een handje walnoten, grof gehakt
- olie, om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gnocchi met venkel en blauwe kaas:
Bak in een koekenpan of wok de ui en knoflook met de salie glazig. Voeg dan de venkel toe en roerbak tot het beetgaar is. Doe dan de blauwe kaas erbij, laat die smelten en verdun de saus met wat kookroom. Breng op smaak met peper.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen in dit recept. Als ze komen bovendrijven schep ze dan met een schuimspaan gelijk in de saus. Voeg ook de walnoten toe en roer het geheel door elkaar.
Houd eventueel wat blauwe kaas en walnoten achter om te garneren.
Serveer de gnocchi met venkel en blauwe kaas direct.
Tafel lekker !!