• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Dat is makkelijk vegetarisch koken

0
Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Gnocchi met venkel en blauwe kaas – Aardappelen, groenten, vlees minus vlees is aardappelen, groenten en kaas. Met die denkwijze wordt vegetarisch eten best makkelijk en als je dat combineert met een portie liefde voor verse ingrediënten en lekker koken, wordt jouw vegetarische gerecht echt een succes.

Gnocchi di patate als basis

Gnocchi is er van tarwe, een pasta dus. Maar gnocchi is er ook van aardappel. Die laatste gaat als gnocchi di patate door het leven. En dat is de soort die gebruikt is in het recept voor gnocchi met venkel en blauwe kaas. Het is werkelijk een heerlijke afwisseling in je menu en voor een goede gnocchi heb je echt wel een beetje gevoel voor lekker eten nodig. Weet je dat je gnocchi ook zelf kunt maken? Het zal je echt meevallen hoe makkelijk dat is. Maar wat je waarschijnlijk nog het meest zal verbazen is hoe groot het verschil in smaak is tussen zelf gemaakte gnocchi en gnocchi uit een pak. Dat verschil is eigenlijk niet uit te leggen, dat moet je gewoon ervaren. Elders op de website vind je een recept om zelf gnocchi te kunnen maken.

Gnocchi met venkel en blauwe kaas is een ultieme combinatie

Natuurlijk wil je niet alleen gnocchi eten. Die dient uiteraard nog wel een beetje te worden aangekleed. En dat ga je doen met heerlijk verse venkel, en een stevige blauwader kaas. Die kaas mag behalve in structuur ook best stevig in smaak zijn. Roquefort of Saint Agur doet het altijd goed, maar ben je een echte liefhebber, ga dan eens voor een Spaanse Cabrales. Die kaas is niet bedoeld voor watjes, want de smaak is behoorlijk pittig, maar hij past heel goed in de gnocchi met venkel en blauwe kaas. De combinatie met de anijsachtige smaak van de verse venkel en het dominante karakter van de blauwe kaas is echt geweldig.

Venkel

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gnocchi
  • 1 flinke venkel, in dunne plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 200 gram stevige blauwe kaas
  • een scheutje kookroom
  • 6 blaadjes salie, fijngesneden
  • zwarte peper
  • een handje walnoten, grof gehakt
  • olie, om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gnocchi met venkel en blauwe kaas:

Bak in een koekenpan of wok de ui en knoflook met de salie glazig. Voeg dan de venkel toe en roerbak tot het beetgaar is. Doe dan de blauwe kaas erbij, laat die smelten en verdun de saus met wat kookroom. Breng op smaak met peper.

Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen in dit recept. Als ze komen bovendrijven schep ze dan met een schuimspaan gelijk in de saus. Voeg ook de walnoten toe en roer het geheel door elkaar.

Houd eventueel wat blauwe kaas en walnoten achter om te garneren.

Serveer de gnocchi met venkel en blauwe kaas direct.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.