Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Twee stoere kazen en een stevig biertje!

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier – Vaak zie je in een recept voor kaasfondue dat het wordt gemaakt met witte wijn. Hoe leuk is het dan om het eens op een andere manier te doen. Zeker als je een bierliefhebber bent zul je een kaasfondue met bier vast een goed idee vinden. Je krijgt hier een recept voor een hoofdgerecht met twee stoere kazen en een stevig biertje met je.

Twee stoere, Nederlandse kazen

De kaasfondue met bier is gemaakt van twee Nederlandse boerenkazen die allebei geproduceerd zijn in het Groene Hart. Lokaal geproduceerde kazen dus. Om te beginnen een Oudelandse Boeren Subliem Oud, die 2,5 jaar heeft gerijpt. Dit is een kaas met karakter en een stevige smaak. En die is niet alleen lekker in de kaasfondue.

Daarnaast is er Romero kaas in het recept voor de kaasfondue met bier verwerkt. Romero wordt gemaakt op de Elisabethhoeve in IJsselstein. Het bijzondere aan die smaakvolle oude kaas is dat hij twaalf maanden rijpt in een korst van rozemarijn.  Dit geeft een subtiele rozemarijnsmaak aan de kaas. Die rozemarijn komt nog beter naar voren als de kaas warm is, zoals dat dus in de kaasfondue het geval is.

Samen maken die twee kazen er een pittige kaasfondue van, voor de liefhebbers van oude, pittige kazen en voor de bierliefhebbers natuurlijk. Geen recept voor watjes dus!

Kaasfondue met tripel bier

Bij een stevige kaasfondue hoort een stevig bier. In dit recept is er gekozen voor een tripel. Een tripel bier is een wat zwaardere biersoort en heeft een alcoholpercentage tussen de 7% en de 10%. De smaak is vaak wat zoetig door de toevoeging van suiker. Hierdoor ontstaat ook het hogere alcoholpercentage. Ook niet voor watjes dus. Het zoete van het tripel bier vormt een goede tegenhanger voor de pittige, hartige smaak van de kazen die voor de fondue gebruikt zijn.

En wat drink je dan bij zo’n pittige kaasfondue met bier? Nou, wat dacht je van een lekkere tripel?

Romero

Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn

Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein

Kaasfondue met bier

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram Romero kaas
  • 350 gram oude boerenkaas
  • 1 fles tripel bier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaasfondue met bier:

Snijd het knoflookteentje door en wrijf de binnenkant van de fonduepan, of de caquelon (een aardewerken fondueschaal) er mee in.

Schenk het bier in de fonduepan of de caquelon en verwarm het tot het net niet kookt.

Zet het vuur laag en voeg de kaas in gedeelten toe. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt.

Maak de maïzena aan met een beetje water en voeg dit toe aan de gesmolten kaas. Je zult zien dat de kaas nu gaat indikken.

Breng de kaasfondue met bier op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Serveer de kaasfondue direct. Zet de pan op een brandertje, anders koelt de kaas snel af. Roer de kaas af en toe even goed door, om te voorkomen dat het vet op de kaas gaat drijven.

Geef er stukjes stokbrood, wat rauwkost en vleeswaren (denk eens aan gewelde, verse rookworst of droge worst!) bij om in de kaas te dopen.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin17TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!