• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Kaasfondue met bier; met oude boerenkaas en Romero

Twee stoere kazen en een stevig biertje!

0
Kaasfondue met bier

Kaasfondue met bier – Vaak zie je in een recept voor kaasfondue dat het wordt gemaakt met witte wijn. Hoe leuk is het dan om het eens op een andere manier te doen. Zeker als je een bierliefhebber bent zul je een kaasfondue met bier vast een goed idee vinden. Je krijgt hier een recept voor een hoofdgerecht met twee stoere kazen en een stevig biertje met je.

Twee stoere, Nederlandse kazen

De kaasfondue met bier is gemaakt van twee Nederlandse boerenkazen die allebei geproduceerd zijn in het Groene Hart. Lokaal geproduceerde kazen dus. Om te beginnen een Oudelandse Boeren Subliem Oud, die 2,5 jaar heeft gerijpt. Dit is een kaas met karakter en een stevige smaak. En die is niet alleen lekker in de kaasfondue.

Daarnaast is er Romero kaas in het recept voor de kaasfondue met bier verwerkt. Romero wordt gemaakt op de Elisabethhoeve in IJsselstein. Het bijzondere aan die smaakvolle oude kaas is dat hij twaalf maanden rijpt in een korst van rozemarijn.  Dit geeft een subtiele rozemarijnsmaak aan de kaas. Die rozemarijn komt nog beter naar voren als de kaas warm is, zoals dat dus in de kaasfondue het geval is.

Samen maken die twee kazen er een pittige kaasfondue van, voor de liefhebbers van oude, pittige kazen en voor de bierliefhebbers natuurlijk. Geen recept voor watjes dus!

Kaasfondue met tripel bier

Bij een stevige kaasfondue hoort een stevig bier. In dit recept is er gekozen voor een tripel. Een tripel bier is een wat zwaardere biersoort en heeft een alcoholpercentage tussen de 7% en de 10%. De smaak is vaak wat zoetig door de toevoeging van suiker. Hierdoor ontstaat ook het hogere alcoholpercentage. Ook niet voor watjes dus. Het zoete van het tripel bier vormt een goede tegenhanger voor de pittige, hartige smaak van de kazen die voor de fondue gebruikt zijn.

En wat drink je dan bij zo’n pittige kaasfondue met bier? Nou, wat dacht je van een lekkere tripel?

Romero

Romero; ambachtelijk gemaakte kaas met rozemarijn

Je kunt een kaasje uit Frankrijk halen, maar ken je onze Nederlandse kazen al? Ontdek de Romero, een kaas van de Elisabethhoeve in IJsselstein

Kaasfondue met bier

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram Romero kaas
  • 350 gram oude boerenkaas
  • 1 fles tripel bier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kaasfondue met bier:

Snijd het knoflookteentje door en wrijf de binnenkant van de fonduepan, of de caquelon (een aardewerken fondueschaal) er mee in.

Schenk het bier in de fonduepan of de caquelon en verwarm het tot het net niet kookt.

Zet het vuur laag en voeg de kaas in gedeelten toe. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt.

Maak de maïzena aan met een beetje water en voeg dit toe aan de gesmolten kaas. Je zult zien dat de kaas nu gaat indikken.

Breng de kaasfondue met bier op smaak met wat versgemalen zwarte peper.

Serveer de kaasfondue direct. Zet de pan op een brandertje, anders koelt de kaas snel af. Roer de kaas af en toe even goed door, om te voorkomen dat het vet op de kaas gaat drijven.

Geef er stukjes stokbrood, wat rauwkost en vleeswaren (denk eens aan gewelde, verse rookworst of droge worst!) bij om in de kaas te dopen.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

    Hartig en gezond: Ovenschotel van spruitjes met Leidse kaas

  • Hapjes met brie

    Hapjes met brie: vijf verrassend eenvoudige ideeën voor de borreltafel

  • Pasta met courgette en gehakt

    Pasta met courgette en gehakt – goedkoop en heerlijk vers

  • Cottage cheese pannenkoekjes

    Cottage cheese pannenkoekjes

  • Witlof met ham en kaassaus

    Witlof met ham en kaassaus; maar dan echt lekker

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.