• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

0
Kapsalon

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken – Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel varianten van de Kapsalon, maar het is allemaal begonnen in Rotterdam. Een kapper die daar al zijn favoriete ingrediënten samenstelde tot de Kapsalon. Dit was zo’n succes bij ook andere klanten, dat het al gauw een succes was. Menig snackbar en kebabzaak heeft hem op zijn menulijstje staan. En er is zelfs elk jaar in Rotterdam een prijsuitreiking voor de beste kapsalon van Rotterdam. Maar waarom naar Rotterdam of de snackbar als je hem ook gewoon thuis kunt maken met verse friet!

Vers en homemade

De ingrediënten zijn erg gemakkelijk. De basis is friet en die wordt bedekt met shoarma. Daarna volgt een lekkere plak kaas. Dit geheel wordt gegrild tot de kaas gesmolten is. Daar bovenop komt een salade van verse groenten als ijsbergsla, ui, tomaat, paprika en komkommer. De saus bestaat vaak uit mayonaise of knoflooksaus met een pittige saus daaroverheen zoals sambal.

Het voordeel van een kapsalon zelf maken is dat je kunt samenstellen naar eigen smaak.

Verse ingrediënten
Kapsalon friet
Shoarma
Kapsalon kaas
Patat

Patat; aardappelen frituren of toch…?

Een heerlijke knapperig frietje, met of zonder mayonaise , lusten we allemaal wel. Maar moet die patat uit de frituur of uit de oven komen?

Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram shoarmavlees
  • 500 gram frietaardappels
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 stukje komkommer
  • ijsbergsla of Romeinse sla
  • 1 stukje zoete paprika
  • een paar zwarte olijven
  • 2 grote eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 tl harissa
  • Cayennepeper
  • olijfolie en bakboter

Bereidingswijze van dit recept

Een kapsalon zelf maken gaat zo:

Maak de friet zoals in dit artikel beschreven is. Je kunt ook kiezen voor ovenfriet. Kruid het vlees met cayennepeper en shoarmakruiden. Bak dit rustig aan in bakboter met een beetje olijfolie. Voor de saus meng je de yoghurt, mayonaise, een geperst teentje knoflook en de harissa met elkaar. Je kunt altijd meer of minder harissa toevoegen naar eigen smaak. Zet dit nog even opzij.

Snij de komkommer in fijne blokjes (brunoise), de puntpaprika in fijne ringen en de sla in grove stukjes. Snij de tomaat ook in kleine blokjes en de ui in fijne ringen. Zet dit opzij om zo meteen je kapsalon op te bouwen.

Voor de opbouw moet je eerst de oven voorverwarmen op 185 °C. Leg de aluminiumbakjes voor je en doe als eerst de laag goudbruin gebakken friet erin. Hierop komt een laagje shoarmavlees en daarop een plakje kaas. Zet dit in oven vlak onder de grill, ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is.

Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met de sla, tomaat, ui, komkommer en olijven. Doe de pikante mayonaise over de kapsalon en Geniet!

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Aardappelkoekjes met creme fraiche

    Aardappelkoekjes met crème fraîche; een lekker bijgerecht maken in 20 minuten

  • Kruiden en marinade voor gebakken aardappels

    Kruiden en marinade voor gebakken aardappels; zo serveer je de lekkerste aardappeltjes

  • Perfect gebakken aardappels

    Perfect gebakken aardappels: komen die uit de pan, de oven of de airfryer?

  • Aardappel-bloemkoolpannetje

    Aardappel-bloemkoolpannetje

  • Ovenschotel met appe

    Ovenschotel met appel, luchtige aardappelpuree en rundergehakt

  • Hollandse bloemkool en Noord-Hollandse Opperdoezer Ronde uit de wok

    Hollandse bloemkool en Noord-Hollandse Opperdoezer Ronde uit de wok

  • traybake met aardappel en paprika

    Traybake met aardappel en paprika – eenpansgerecht vol smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.