• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Verse kapucijners met chorizo en salie

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
1
Verse kapucijners met chorizo en salie

Verse kapucijners met chorizo en salie – Bij kapucijners denk je al snel aan winterse gerechten. Dan heb je het echter over de bruin gekleurde en dus gedroogde kapucijners. Die worden traditioneel tenslotte gedroogd om ze te kunnen bewaren en in de winter te eten Bij verse, groene, jonge kapucijners denk je aan het voorjaar en de zomer. En met die verse kapucijners maak je een heerlijke schotel van verse kapucijners met chorizo en salie. Een gerecht met een lekker mediterraan tintje!

Gedroogde of verse kapucijners? Groen of bruin?

Misschien heb je ze wel eens gezien bij de groentekraam op de markt, of in de winkel van de groenteboer, van die mooie, donkerpaarse peulen. Je verwacht misschien dat daarin dan van die bruine kapucijners zitten. Maar als je zo’n peul openmaakt, zie je daarin een rijtje mooie groene erwten zitten. Dit zijn nu de jonge verse kapucijners. Om de kapucijners hun bruine kleur te laten krijgen laat de teler de peulen aan de plant hangen. Ze rijpen en drogen dan in de peul, en zo krijgen ze de bekende bruine kleur. Wil je meer weten over kapucijners? Lees hier meer.

Met chorizo en salie geef je de verse kapucijners een mediterraan tintje

Door uitgebakken chorizo en salie aan de verse kapucijners toe te voegen, geef je het hoofdgerecht een typisch mediterraan smaakje mee, dat er prima bij past. Chorizo is te koop in verschillende soorten. Zo bestaat er pittige en minder pittige chorizo, en droge en minder droge. Als je chorizo gaat uitbakken, kies dan voor een niet te droge soort. Door het bakken wordt de worst aan de buitenkant wat harder en als je een zachtere soort kiest, blijft de binnenkant wat smeuïger.

Dit is een vrij voedzaam gerecht. Wil je er toch nog iets bij serveren, denk dan aan gekookte aardappels, of wat grof, boerenbrood.

Kapucijners

Kapucijners, vale erwten, grauwe ganzen of raasdonders

Ze zijn er in blik, in pot, gedroogd en vers. Lees hier alles over kapucijners, raasdonders, vale erwten en grauwe ganzen!

Kapucijners met chorizo en salie, vers gedopt!

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 gram gedopte, verse kapucijners
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 150 gram chorizo, aan een stukje
  • 10 blaadjes salie, in reepjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je verse kapucijners met chorizo en salie:

Kook de kapucijners beetgaar in wat water. Giet ze af en zet even apart.

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes. Bakde ui en de knoflook glazig in wat olijfolie. Voegde paprika toe en bak ook even mee.

Snijd de chorizo in kleine blokjes en doe die bij de ui en de paprika. Laat even meebakken tot ze knapperig beginnen te worden.

Voeg dan de kapucijners toe met de reepjes salie en warm even goed op.

Breng de kapucijners met chorizo en salie op smaak met zout en peper.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Verse peulvruchten - Kapucijners
DeelPin21VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Gebakken schol met gepofte tomaatjes
Visgerechten

Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Tagliatelle met groene asperges
Pastagerechten

Makkelijk en vers: tagliatelle met groene asperges en oude kaas

Nacho’s met gehakt uit de oven
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief