Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Geroosterde kip met citroen, honing en aardappel

Connie Derks door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
Kip met citroen en honing
Kip met citroen en honing – Een hele kip uit de oven is al gezellig op zich, maar het mooie aan dit recept zit in hoe alles samenkomt. Doordat je de aardappels bij de kip in de schaal mee laat garen, nemen ze al die smaken op: het vet van de kip, het fris-zure van de citroen en een vleugje zoet van de honing. Dat maakt die aardappelschijfjes echt onderdeel van het gerecht, niet zomaar een bijgerecht. Gebruik vastkokende aardappels en kook ze even voor, zodat je ze daarna in mooie plakken kunt snijden en kort kunt aanbakken. Zo krijgen ze net wat meer kleur en bite. Als je dat overslaat, is dat ook prima – de oven doet uiteindelijk het meeste werk. En over de kruiden: oregano werkt hier perfect, maar je hoeft echt niet met verse takjes in de weer. De gedroogde variant is juist krachtiger en ideaal voor de oven. Kruid ook zeker onder het vel van de kip, dat zorgt voor extra smaak én het vlees blijft sappiger. Een frisse salade erbij en je bent klaar. Zo’n gerecht wil je delen, aan tafel met z’n allen.
Gebraden kip

Gebraden kip; sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Geroosterde kip met citroen, honing en aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • ongeveer 600 gram aardappelen
  • 1 hele kip of 4 kippenpoten
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olie
  • 250 ml bouillon
  • zout
  • peper
  • oregano

Bereidingswijze van dit recept

Kip met citroen en honing maak je zo:

Was de aardappels en kook ze in de schil ongeveer 15 minuten.

Was de citroen en rasp het gele van de schil.

Snijd nu de citroen door en pers die uit. Voeg er 250 ml bouillon, oregano en een eetlepel honing aan toe.

Vlinder de kip en leg ze op de braadslede of in een ovenschaal. Kruid de kip met peper, zout, de helft van de citroenrasp en een beetje oregano.

Zet de oven op 175 graden en laat de kip 15 minuten voorgaren. Snijd de aardappels in dikke plakken en bak ze op hoog vuur in een beetje olie bruin.

Doe dan de aardappels na de 15 minuten bij de kip en overgiet alles met het bouillonmengsel.

Zet de schaal terug in de oven en laat dit nog 45 minuten garen.

Serveer de kip met een lekkere groene salade of andere groenten naar keuze.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin19TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Echt lekkere mixed grill spiezen voor op de barbecue
Vleesgerechten

Deze mixed grill spiezen wil je deze zomer op de barbecue

Reacties 6

  1. Klly says:
    3 jaar geleden

    Ik ben even niet mee met de bouillon.
    Gewoon een blokje met 250 ml water of eerst zelf trekken?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Dat mag je helemaal zelf weten Klly. Zelf getrokken is altijd t lekkerst, met een blokje is sneller.

      Beantwoorden
  2. Tiny says:
    4 jaar geleden

    Het klinkt goed! Dat wordt werk aan de winkel dit weekend!
    ik ben heel benieuwd.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      4 jaar geleden

      Succes Tiny ?

      Beantwoorden
      • TinyT says:
        4 jaar geleden

        Het was een groot succes!
        Ik moest meteen het recept meegeven zodat ze het thuis ook zelf konden proberen.

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          4 jaar geleden

          Daar worden wij ook blij van Tiny ?

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!