Gebraden kip; sharing food bij uitstek
Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.
Geroosterde kip met citroen, honing en aardappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ongeveer 600 gram aardappelen
- 1 hele kip of 4 kippenpoten
- 1 citroen
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olie
- 250 ml bouillon
- zout
- peper
- oregano
Bereidingswijze van dit recept
Was de aardappels en kook ze in de schil ongeveer 15 minuten.
Was de citroen en rasp het gele van de schil.
Snijd nu de citroen door en pers die uit. Voeg er 250 ml bouillon, oregano en een eetlepel honing aan toe.
Vlinder de kip en leg ze op de braadslede of in een ovenschaal. Kruid de kip met peper, zout, de helft van de citroenrasp en een beetje oregano.
Zet de oven op 175 graden en laat de kip 15 minuten voorgaren. Snijd de aardappels in dikke plakken en bak ze op hoog vuur in een beetje olie bruin.
Doe dan de aardappels na de 15 minuten bij de kip en overgiet alles met het bouillonmengsel.
Zet de schaal terug in de oven en laat dit nog 45 minuten garen.
Serveer de kip met een lekkere groene salade of andere groenten naar keuze.
Tafel lekker !!
Ik ben even niet mee met de bouillon.
Gewoon een blokje met 250 ml water of eerst zelf trekken?
Dat mag je helemaal zelf weten Klly. Zelf getrokken is altijd t lekkerst, met een blokje is sneller.
Het klinkt goed! Dat wordt werk aan de winkel dit weekend!
ik ben heel benieuwd.
Succes Tiny ?
Het was een groot succes!
Ik moest meteen het recept meegeven zodat ze het thuis ook zelf konden proberen.
Daar worden wij ook blij van Tiny ?