Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Linzen met spinazie (Indiase dahl)

Lekker, voedzaam en vegetarisch

Redactie door Redactie
in Hoofdgerecht
0
Rode linzen met spinazie

Linzen met spinazie – Oosters eten terwijl je jonge kinderen hebt die mee-eten? Geen probleem. Je hoeft geen potje voor ze te kopen, want het is gewoon een kwestie van slim koken. Voor jou een heerlijk kruidige stoofpot van linzen met spinazie, voor je baby een hapje van linzen met spinazie, zonder kruiden en specerijen.

Indiase dahl

Indiase dahl is een gerecht dat wordt gemaakt van gedroogde peulvruchten als gedroogde linzen, bonen of erwten. Van die peulvruchten maak je een soort stoofpot. Eigenlijk lijkt het wel op een dikke soep, je kookt de peulvruchten tot ze zacht zijn. Het gerecht wordt op smaak gebracht met smaakmakers en specerijen als knoflook, chilipeper en gember, komijn, koriander en kurkuma. De dahl uit dit recept wordt gemaakt van rode linzen met spinazie. Omdat er, zoals bij veel gerechten uit de oosterse keuken, niet een vast recept is, worden er ook wel andere groenten aan toegevoegd. Denk aan tomaten, pompoen et cetera. Maar er zijn ongetwijfeld nog veel meer groenten die geschikt zijn om aan dahl toe te voegen.

Linzen met spinazie zijn heel geschikt voor een dagje zonder vlees

De Indiase leuken staat bekend om zijn vele vegetarische gerechten. Niet zo gek natuurlijk, in een land waar een groot deel van de bevolking vegetariër is. Vrijwel elk recept voor dahl dat je tegenkomt, is dan ook vegetarisch. Ook de linzen met spinazie uit dit recept worden gemaakt zonder vlees of vis. Voor de voedingswaarde is dat ook niet nodig. Linzen en andere peulvruchten zijn tenslotte prima vleesvervangers.

Zo eet je dahl

Alleen dahl is geen complete maaltijd. Zoals veel gerechten uit de Indiase keuken, kun je de linzen met spinazie serveren met gekookte witte rijst. Ook Indiase rijst is een optie. Een recept daarvoor vind je via de links hieronder. Natuurlijk is ook naan een goed idee. En wil je je Indiase maaltijd helemaal compleet maken? Dan geef je er ook nog een lekkere chutney bij.

Zelf naanbrood bakken

Indiase rijst

Mango chutney zelf maken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Ook je kindje kan linzen met spinazie eten

Heb je een kindje van acht maanden of ouder? Dan kun je daarvoor heel makkelijk een lekker en gezond hapje maken van de hoofdingrediënten die je gebruikt voor het maken van linzen met spinazie. Dat is niet alleen handig, maar je geeft je kindje daarmee ook een vers gekookte maaltijd, waarvan jij precies weet wat er in zit. Natuurlijk geef je een baby van die leeftijd nog geen kruiden en specerijen, en ook zout is geen goed idee. Maar als je wat zonder zout gekookte linzen achterhoudt, daar wat spinazie bij kookt en die twee vervolgens samen pureert, heb je een prima hapje voor je kindje. Wil je ook tomaten en/of winterpeen toevoegen, dan kan dat eventueel ook. Wel even goed gaar koken.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

 

Linzen met spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gram linzen
  • verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 verse tomaten
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel fenegriekpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 groentebouillonblokje
  • zonnebloem of rijstolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je rode linzen met spinazie:

Spoel de linzen onder de koude kraan schoon en controleer je op steentjes et cetera.

Schil de wortel en snijd hem in kleine blokjes.

Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Snipper de ui en hak de knoflook.

Kook de linzen ongeveer 12 minuten in water zonder zout. Giet af en laat uitlekken. Schep er eventueel wat uit voor een babyhapje.

Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de ui, de knoflook en de winterpeen aan. Voeg de tomatenpuree, de fenegriek, de koriander, de komijn en het mosterdzaad toe en bak het even mee. Voeg de tomaten toe en bak ze mee tot ze gaar zijn. Laat het groentebouillonblokje oplossen in de saus.

Schep de linzen door de saus.

Verhit in een koekenpan een beetje olie en laat hierin de spinazie slinken. Roer de spinazie vervolgens door het linzenmengsel.

Serveerde rode linzen met spinazie met witte rijst of naan om er een complete maaltijd van te maken.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Verse kapucijners met spirelli
Pastagerechten

Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip
Pastagerechten

Ovenpasta met raapsteeltjes en gerookte kip

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!