• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht

Loaded fries met kaassaus en uitjes

Patat met een echt lekkere kaassaus van twee soorten kaas

0
loaded fries met kaassaus en uitjes

Loaded fries met kaassaus en uitjes – Een simpel frietje met mayo op zijn tijd is zeker lekker. Maar het kan altijd beter en lekkerder. Met een echt lekkere saus van twee soorten kaas en de lekkerste gekarameliseerde uitjes ooit maak je de allerlekkerste loaded fries met kaassaus en uitjes! En daar hoef je niet voor naar de snackbar of een restaurant, je maakt ze gewoon zelf! Dit is een gerecht waarin geen vlees is verwerkt, dus ook de vegetariërs kunnen mee-eten!

Loaded met smaak

Het zou geen loaded fries zijn als er niet meer dan een of twee ingrediënten op zitten. Die manier van friet eten hoort overdadig te zijn en de smaken moeten elkaar aanvullen en niet overtreffen. Dat ga je dus ook doen met de loaded fries met kaassaus. De variant van het gerecht uit dit recept is gemaakt met een heerlijke kaassaus en bestrooid met gekarameliseerde uitjes. Kaassaus alleen kan, al is die saus nog zo lekker, erg machtig en soms zelfs wel een beetje saai zijn. Door de uitjes zo lang te bakken tot ze helemaal zacht en kleverig zijn krijgen ze een zalig hartige smaak, wat de smaak van de kaassaus helemaal oppept.  Doe daar dan een beetje sla, tomaat en augurk bij en je hebt een heerlijke vegetarische loaded fries waar je je vingers bijna bij opeet.

Met zelf gesneden friet zijn de loaded fries met kaassaus het allerlekkerste!

Loaded fries met kaassaus kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Dat is een klein beetje meer werk, maar het geeft een groots effect. Die vers gesneden friet kun je dan op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze.

ovenfriet

Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

Frituren in veel vet verliest populariteit. In plaats daarvan kopen we zakken ovenfriet. Maar wist je dat je ook ovenfriet zelf kunt maken?

verse huisgemaakte patat

Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Patat bakken is niet moeilijk, maar gebruik het juiste recept. Met dit recept bak je perfecte friet. Zacht van binnen, krokant van buiten.

loaded fries

Loaded fries; de patat met extra’s

Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.

Loaded fries met kaassaus en uitjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo friet
  • 25 gram boter + 1 eetlepel
  • 25 gram bloem
  • 250 ml bouillon
  • een scheutje melk
  • 50 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 × 50 gram cheddar, geraspt
  • 2 uien
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 2 augurken
  • 2 tomaten
  • 150 gram ijsbergsla, in reepjes

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je loaded fries met kaassaus en uitjes:

Snipper de ui en verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot hij mooi glazig is. Bestrooi de ui met de suiker en een beetje zout. Blijf bakken op een zacht vuurtje. Voeg na een paar minuten als het een beetje aan begint te zetten 2 eetlepels water toe en roer de aanzetsels goed los. Bak nu verder tot ze mooi donkerbruin en kleverig zijn. Zet opzij.

Smelt voor de kaassaus de boter in een pan en voeg daar de bloem aan toe. Roer tot de bloem gaar is. Dit kun je zien door het dunne laagje wat op de bodem van de pan gaat zitten. Voeg er nu in gedeeltes, al roerende, de bouillon aan toe. Kook dit even goed door. Voeg er nu 50 gram geraspte cheddar en 50 gram geraspte belegen kaas aan toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.

Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept.

Snijd de augurk in blokjes of schijfjes en de tomaat in partjes.

Bak de friet en warm de kaassaus en de uitjes nog even goed door.

Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi naar wens met zout.

Verdeel over iedere portie friet een beetje sla met daarop een flinke lepel kaassaus. Bestrooi dit met de stukjes augurk en verdeel er de partjes tomaat over. Tot slot bestrooi je de loaded fries met kaassaus met de uitjes en de rest van de geraspte cheddar.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

  • ovenfriet

    Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Kaassaus voor bij nacho's

    Kaassaus voor bij nacho’s; maar dan wel die lekkere zelfgemaakte

  • aardappel-bloemkoolgratin

    Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

  • Hollandse borrelplank

    Hollandse borrelplank; een feestje!

  • Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

    Pasta met blauwe kaas, champignons en spekjes

  • aardappelsoorten

    Aardappelsoorten

  • Aardappelsoep met prei

    Aardappelsoep met prei

  • chips maken van aardappels

    Chips maken van aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.