Loaded fries met zalm en avocado – Patat met vis hoeft niet altijd kibbeling te zijn. Ga ook eens voor een luxe variant, zoals loaded fries met zalm en avocado. Daar maak je die friet meteen ook nog een beetje gezonder mee. Met het recept dat je hieronder vindt, is die heel makkelijk zelf te maken.
Loaded fries met vis
Als je over friet of patat met vis praat, wordt er al snel aan kibbeling of een grote schaal mosselen met een portie friet gedacht. Natuurlijk is er de klassieke Fish & Chips. Maar loaded fries is een heel ander recept, hier “laad” je allerlei ingrediënten op de friet, om er een groot feest van te maken.
Het recept voor de visvariant van loaded fries is gemaakt met de bijzonder populaire zalm. Die is makkelijk te verkrijgen en klaar te maken. Heel veel extra werk is zo’n loaded fries met zalm niet en dat beetje extra aandacht maakt dat de presentatie van dit hoofdgerecht je zal doen watertanden. De zalm wordt voor dit recept kort gebakken en de tomaatjes worden even mee verwarmd, en verder is het even de avocado snijden en het sausje mengen. Dat valt best mee toch?
De reepjes zalm zijn in een mum van tijd gaar
Met zelf gesneden friet het allerlekkerste
Loaded fries met zalm kun je natuurlijk met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Dat is helemaal niet zoveel extra werk, maar wel veel smakelijker. Die kun je op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je het recept om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt. Aan jou de keus welke patat je gebruikt om dit gerecht te maken.
Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen
Frituren in veel vet verliest populariteit. In plaats daarvan kopen we zakken ovenfriet. Maar wist je dat je ook ovenfriet zelf kunt maken?
Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
Patat bakken is niet moeilijk, maar gebruik het juiste recept. Met dit recept bak je perfecte friet. Zacht van binnen, krokant van buiten.
Loaded fries; de patat met extra’s
Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.
Loaded fries met zalm en avocado
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg friet
- 400-500 gram zalm
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 avocado
- 50 gram rucola
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 augurk
- cajunkruiden
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loaded fries met zalm en avocado:
Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept.
Snijd de augurk in superfijne blokjes.
Meng voor de saus de mayonaise met tomatenketchup, de augurk en cajunkruiden naar wens.
Snijd de zalm in reepjes van ongeveer 1 cm dikte, snijd als de plakjes erg lang zijn ze nog een keer door, bestrooi met een klein beetje cajunkruiden.
Verdeel de avocado in kwarten, verwijder de schil en snijd in dunne plakjes.
Bak de friet en in dezelfde tijd verwarm je een koekenpan of wok en bakt daar in een beetje olie de zalm kort tot die bijna gaar is.
Haal de zalm uit de pan en doe er de kerstomaatjes in. Pof ze even op een hoog vuur tot ze goed heet zijn. Doe de zalm weer in de pan en zet het vuur uit.
Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi eventueel licht met zout.
Verdeel de rucola met daarop de zalm en tomaat over de 4 porties friet.
Schep er een beetje saus over en leg aan een zijde 1/4 avocado. Serveer de loaded fries met zalm en avocado direct.
Tafel lekker !!