• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Aardappelgratin met spinazie en romige mascarpone

Redactie door Redactie
in Ovenschotels
0
4
Aardappelgratin met spinazie

Aardappelgratin met spinazie – Een aardappelgratin bestaat standaard uit aardappelen, room en kaas. Wat mis je dan? Juist! Groenten! Pimp een aardappelgratin dus vaker met verse groenten.

Makkelijk voor doordeweeks

Aardappelen, verse groenten en kaas. Een heerlijke doordeweekse maaltijd dus. Je kunt je laten verleiden door “gemakkelijke” ingrediënten als aardappelschijfjes en diepvriesspinazie, maar in deze aardappelgratin met spinazie gebruik je bij voorkeur verse ingrediënten. Even zelf aardappelen schillen, dat kan ook terwijl je netflixt zolang je maat niet in je vingers snijdt. Verse spinazie, romige mascarpone en Parmezaan of Gruyère die je zelf even raspt. Doe je die moeite? Dan is een lekkere avond de garantie. Lekker eten begint altijd bij het kiezen van de beste en vooral verse ingrediënten.

Niet meer dan een ovenschotel

Je kunt het een aardappelgratin noemen, maar gewoon een ovenschotel mag natuurlijk ook. En deze ovenschotel kun je dan als hoofdgerecht serveren voor 4 stevige eters. Maar ditzelfde gerecht kun je ook als bijgerecht serveren voor 8 personen. Deze aardappelgratin met spinazie is vooral erg lekker bij een stukje verse vis.

Aardappelgratin met spinazie

Aardappelgratin; lekker variëren met aardappel

Aardappelgratin, dat betekent heerlijk variëren met aardappel, groente, kaas en room. We hebben de lekkerste recepten voor je verzameld!

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Mascarpone

Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!

Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!

Aardappelgratin met spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 500 gram verse spinazie
  • 250 gram verse mascarpone
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas. Gruyère mag ook.
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 runderbouillontablet
  • 2 eetlepels olie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelgratin met spinazie:

Boen de aardappelen schoon, schil ze en snijd in plakken. Breng ondertussen een pan water met een runderbouillonblokje aan de kook. Doe de aardappelschijfjes in het kokende water en laat 10 minuten koken. (Gebruik je panklare aardappelschijfjes? Kijk dan eerst of ze voorgekookt zijn. Dan kun je de eerste stappen overslaan). Was ondertussen de spinazie en verwijder de harde stelen. Laat goed uitlekken. Gebruik liefst een slacentrifuge om het overtollige water er uit te slaan. Verhit een wok met een heel klein scheutje olie. Voeg de spinazie toe en laat in 3 minuten slinken. Schep de mascarpone erdoor en laat volledig smelten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de wok van het vuur.

Verhit de ovengrill voor. Vet een kleine ovenschaal in. Beleg de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel de spinazie erover. Dek af met de overige aardappelschijfjes. Strooi er de geraspte kaas over. Zet 10 minuten onder de grill of tot een mooi bruin korstje ontstaat.

Serveer de aardappelgratin met spinazie als bijgerecht bij vis, of als hoofdgerecht met een verse salade.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenschotel van spitskool
Ovenschotels

Ovenschotel van spitskool met oude kaas en aardappelpuree

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotels

Hollandse ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Zuurkoolschotel uit de oven
Ovenschotels

Zuurkoolschotel uit de oven; met spek, rookworst en mosterd

Reacties 4

  1. Fieke says:
    7 jaar geleden

    Vraagje, waarom liever geen spinazie uit de diepvries?
    Naar mijn weten bevat deze vaak juist meer vitamines dan “verse” spinazie.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Die redenatie kennen we Fieke…. wij gaan echter niet alleen uit van de gezonde eigenschappen maar vooral van de smaak. En echt proef het maar eens naast elkaar…. VERS is echt lekkerder! Laat je het ons weten?

      Beantwoorden
  2. PEM says:
    7 jaar geleden

    Lekker, we hebben er knoflook en spekjes aan toegevoegd. En nootmuskaat en gewone geraspte kaas.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Leuk dat je het geprobeerd hebt, en nog leuker dat je er je eigen smaak aan meegeeft. Een blijvertje?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!