Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Onder het krokante laagje aardappelpuree zit een heerlijke kip kerrie met bloemkool

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotels
0
Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie – Onder de krokante laag met aardappelpuree zit een heerlijke kip-kerrie met lekker veel bloemkool verscholen.

Alweer bloemkool?

Bloemkool is een van de populairste groenten in Nederland. Dat is niet voor niets, want bloemkool is op heel veel manieren klaar te maken. Dit komt door de neutrale smaak die makkelijk te combineren is. De Hollandse manier van bloemkool serveren is gekookt met een melksausje. Maar er kan veel meer met bloemkool, zowel gekookt als rauw. Zelfs rijst en tortilla’s worden gemaakt van bloemkool. Je zou bij wijze van spreken een hele week bloemkool kunnen eten zonder dat het gaat vervelen. Kijk maar eens naar de bloemkool ovenschotel met kip en kerrie.

Een makkelijke bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Het is altijd fijn dat, als je thuiskomt na een drukke dag, je niet veel meer aan het eten hoeft te doen. De bloemkool ovenschotel met kip en kerrie zet je zo vanuit de koelkast in de oven. Het uurtje dat de schotel in de oven staat kun je mooi gebruiken voor andere dingen. En ook niet onbelangrijk, bij ovenschotels komen de smaken ook zo lekker samen, dat wordt dus smullen.

Dubbel koken bespaart veel tijd!

Kook jij ook vaak te veel? Maak van dat minpunt een pluspunt! Vries het in. Zo ook met kip-kerrie, de ene dag eet je die met rijst en boontjes. Een of twee dagen later verwerk je de kip-kerrie in een ovenschotel. Gekookte groente kun je best 2 dagen bewaren in de koelkast om er later weer iets anders mee te maken. Aardappelpuree en stamppotjes kunnen prima een paar dagen in de koelkast of langer in de vriezer. Zo bespaar je veel tijd en je hoeft niets weg te gooien. En zijn het geen hele porties? Dan is de bloemkool ovenschotel met kip en kerrie bijvoorbeeld ook lekker met boontjes, worteltjes, broccoli of van alles door elkaar.

Bloemkool ovenschotels recepten

Bloemkool ovenschotels; zet deze varianten met gemak op tafel

Recepten voor de lekkerste bloemkool ovenschotels, deze fantastische ovenschotels zet je op een doordeweekse dag met gemak op tafel.

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram bloemige aardappelen, geschild
  • een scheutje melk
  • 1 kleine bloemkool
  • 500 gram kippendijen of filet
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel kerriepoeder naar smaak
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1/2 kopje panko of paneermeel
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1/2 theelepel kerrie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bloemkool ovenschotel met kip en kerrie:

Kook de aardappels gaar en maak er met de melk een puree van, breng op smaak met zout en peper.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in 5 tot 10 minuten beetgaar. Ze garen in de oven nog iets na.

Snijd het vlees in kleine stukjes.

Snijd de ui in stukjes en pers de knoflook erbij uit.

Smelt de boter in een wok of koekenpan en bak hierin de kipblokjes bijna gaar. Bestrooi naar smaak met kerriepoeder en een beetje zout en peper. Voeg er de ui en knoflook aan toe en bak die kort mee. Verwarm de bouillon en doe die bij het vlees in de pan. Voeg de bloemkool toe en warm alles even goed door.

Los de maïzena op in 2 eetlepels water en roer dit door het mengsel. Breng eventueel verder op smaak.

Doe de groente en het vlees in een ovenschotel en verdeel er de aardappelpuree overheen. Hou er rekening mee dat de saus gaat pruttelen dus zorg dat de schaal groot genoeg is.

Meng de panko met de gesmolten boter en de kerriepoeder en strooi dit over de puree.

Verwarm de bloemkool ovenschotel met kip en kerrie tot die mooi gekleurd en goed heet is. Dit is ongeveer een half uurtje op 180 graden. Heb je de schotel in de koelkast gehad en is die helemaal koud? Reken dan op een uur.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVlees
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Zuurkoolschotel uit de oven
Ovenschotels

Zuurkoolschotel uit de oven; met spek, rookworst en mosterd

Reacties 2

  1. Johan Souman says:
    4 jaar geleden

    Goedenmiddag,

    ik heb dit recept vanmiddag gemaakt en dat ging redelijk makkelijk. Je bent alleen
    een hoop tijd kwijt aan het snijden van alles.
    Ik heb alleen het vermoeden, dat de ovenschotel iets te droog is. Ik wist namelijk
    ook niet zo goed hoeveel kippenbouillon erin moest. In het recept staat 200 GRAM,
    maar met bouillon is dat toch een beetje moeilijk. Moet dit 200 ML zijn ? Of 2000 ML ?
    De smaak is wel prima.

    groet,

    Johan

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      200 gram is ongeveer 200 ml. Johan. Fijn dat het gesmaakt heeft!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief