Gevulde auberginerolletjes uit de oven – Met voldoende aubergine in huis is het de uitdaging om er iedere keer iets anders mee te maken. Toch is dat met een aubergine helemaal niet zo moeilijk, omdat het zo’n veelzijdige groente is, kun je er allerlei kanten mee op. Geef het gerecht eens iets Italiaans mee, aubergine rolletjes in tomatensaus en bedekt onder een dakje van kaas.
De rolletjes zijn machtig en wil je het als maaltijd eten dan zijn 4 rolletjes per persoon echt meer dan voldoende. Serveer er een frisse komkommersalade bij, eventueel een stukje brood om de overgebleven saus mee op te dippen en je hebt een heerlijke, goed vullende maaltijd.
Een stukje brood erbij om de overgebleven saus mee op te dippen
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Gevulde auberginerolletjes uit de oven
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 200 gram ricotta
- 200 gram mascarpone
- 10 gram bieslook
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 400 gram gehakt
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 16 plakken Serranoham
- 600 ml tomatensaus
- 200 geraspte kaas
- 1 el oregano
- 2 aubergines
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de gevulde auberginerolletjes:
Meng in een kom de ricotta met de mascarpone. Snijd de bieslook in kleine ringetjes, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en pel de knoflook. Doe de bieslook en de tomaatjes bij de ricotta, pers de knoflook boven de kom uit en roer alles om. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en/of peper.
Snijd de ui in kleine blokjes Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de Italiaanse kruiden toe en vervolgens het gehakt. Bak deze nu rul. Neem van het vuur en giet het vet af door een zeef.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal lichtjes in met wat olie en schep 300 ml van de tomatensaus op de bodem van de schaal. Was de aubergines en droog ze. Verwijder de kroon en een klein stukje van de onderkant. Snijd met een mandoline 16 dunne plakken van de aubergines.
Leg een plak op je werkblad, leg hierop een plak serranoham. Verdeel hierover een 2 eetlepels van het ricottamengsel en vervolgens een eetlepel van het gehakt. Rol de plak nu op en leg in de ovenschaal. Leg alle 16 rolletjes in de schaal en schenk hierover de overgebleven 300 ml tomatensaus. Verdeel hierover de geraspte kaas en de oregano. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 30 minuten gaar.
Tafel lekker !!