Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje – Kipfilet, verse tomaten, paprika’s en mascarpone. Dat zijn de hoofdingrediënten in deze ovenschotel. Nou ja, ovenschotel? Je maakt het in de oven, maar je eet het met pasta en je kunt het dus net zo goed een pastagerecht noemen.
Het gebruik van verse tomaten is niet meer zo vanzelfsprekend. Een blik tomaten pakken vinden we veel makkelijker. Je mist dan alleen wel die heerlijk frisse smaak in dit gerecht en de fantastische combinatie met de romigheid van de mascarpone.
Deze kip ovenschotel is niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk, de voorbereidingen vragen een minimum aan tijd en dan is het gewoon een kwestie van in de oven schuiven en wachten. Ondertussen op je gemak de pasta koken en tafel dekken. Binnen een uur zit je aan tafel te genieten van een heerlijke maaltijd gevuld met lekkere verse groenten en let maar eens op je tafelgenoten, ook bij hen zal je een glimlach zien verschijnen.
Mascarpone; niet alleen voor in de tiramisu!
Je kent het vast uit de tiramisu, de Italiaanse mascarpone. Heerlijk romig en een beetje zoetig. Maar niet alleen lekker in zoete toetjes!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kip ovenschotel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kipfilets
- zout/peper naar smaak
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 400 gram tomaten
- 2 tenen knoflook
- 150 gram mascarpone
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 groente bouillonblokje
- 2 el olie
- 1 el boter
- 125 gram geraspte kaas
- 1 rode peper
Bereidingswijze van dit recept
Kipfilets in, niet te kleine, stukken snijden en bestrooien met peper, zout en gerookt paprikapoeder, de uien halveren en in halve ringen snijden, kern uit de paprika’s verwijderen en de paprika’s vervolgens in ringen snijden. Zaden en zaadlijsten uit de rode peper verwijderen en de peper heel fijn snijden. Tomaten ontvellen en in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen doe je door met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat te maken, hem vervolgens 20 tellen in kokend water te laten liggen en daarna direct onder te dompelen in ijskoud water. Op deze manier trek je het velletje met gemak van de tomaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Olie en boter verhitten in een koekenpan en de kipfilet even aanbakken. Neem de kipfilet uit de pan en leg in een ovenschaal. Bak in dezelfde pan de uien glazig. Schep de ui nu bovenop de kipfilet en bak, ook in dezelfde pan, nu de paprika en schep ook deze, zodra ze zachter is, op de kipfilet.
Pers boven de pan de knoflook uit en fruit deze aan, voeg hierbij de tomaten, de rode peper, de Italiaanse kruiden en het bouillonblokje (verkruimeld). Breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper. Voeg nu de mascarpone toe en laat het geheel 5 minuutjes zachtjes, tegen de kook aan, sudderen. Schenk nu de saus over de kipfilet. Strooi hierover de geraspte kaas en dek af met aluminiumfolie. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 40 minuten. Verwijder de laatste 15 minuten van de baktijd het aluminiumfolie.
Door de Italiaanse smaken combineert deze kip ovenschotel perfect met pasta.
Tafel lekker !!
Absolute aanrader! Mijn man vindt het heerlijk, en staat dus ook geregeld bij ons op tafel. Wij eten het met tagliatelle.
Goed om te horen Truus, en als je man tevreden is…. 😉😂
eerst de bereiding goed lezen want er staat verwijder zaadlijst en zaadjes uit de rodepeper deze staat niet in de ingrediënten lijst..
maar ga het is proberen.
Inderdaad een klein foutje M. We zullen deze er alsnog tussen zetten. Maar we kunnen je verzekeren dat het zelfs zonder dat pepertje echt een lekkernij is. Laat je hè ons weten als je t gemaakt hebt?
Al diverse keren gemaakt samen met andere recepten hier in de site
Gevarieerd, gezond en verse produkten
Geweldige site
Jacky
Dank voor je fijne compliment Jacky, daar doen we het graag voor ?