Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Lasagne met andijvie

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotels
0
lasagne met andijvie

Lasagne met andijvie – Andijvie? Ja, je weet wel, zo’n mooie grote krop andijvie. Bestaan die nog dan? Ja, zeker wel! Het nadeel is wel dat die heerlijke bladgroente op steeds minder plekken beschikbaar is. In plaats daarvan worden zakken gesneden andijvie verkocht. Die zijn er dan wel weer volop. En toch is dat heel jammer. Voorgesneden andijvie is in ieder geval al een stuk duurder. En van een krop andijvie kun je veel meer maken. De lasagne met andijvie bijvoorbeeld in dit recept, maar als je overhoudt, kun je van de rest van de krop een stamppot of een salade maken. Dat is werken met verse ingrediënten!

Geen bolognese, maar een lasagne met andijvie

De lasagne bolognese kent iedereen, en komt bij bijna iedereen met enige regelmaat op tafel. Te vaak worden er dan blikken tomaten opengetrokken, en als je geluk hebt, verdwijnt er nog een zakje voorgesneden Italiaanse groenten in. Wil je meer groenten eten, en een net zo lekkere lasagne eten? Ga dan aan de slag met dit recept voor lasagne met andijvie. Je kunt de ovenschotel makkelijk zelf maken, en ja, daar hoort een beetje afwas bij, maar die kun je, met een muziekje aan, doen terwijl de lasagne in de oven staat. In dit recept wordt lekker veel verse groenten verwerkt. De andijvie natuurlijk, maar ook verse tomaten en paprika’s.

De lekkerste ingrediënten in één recept

Je las het al, hier zitten volop verse groenten in. Van de tomaten in dit recept kun je een lekkere tomatensaus maken waar je de andijvie aan toevoegt en die je op smaak brengt met Italiaanse kruiden. O, en de bloem, boter en melk zijn de ingrediënten voor het recept van een bechamelsaus. Jazeker, die romige laag bechamel sla je natuurlijk niet over in de lasagne. Als extra smaakmaker gaat er een laagje salami in de lasagne met andijvie. Verse andijvie kan wel een krachtige smaakmaker als salami gebruiken. Dus snel aan de slag met die verse ingrediënten, want als dank krijg je blije gezichten als je de andijvie lasagne gaat maken.

andijvie

Andijvie; niet alleen voor een stamppot

Verse andijvie is er het hele jaar. Toch is het niet allemaal hetzelfde. Andijvie komt uit de kas, van de volle grond of uit het buitenland.

Lasagne met andijvie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram andijvie
  • 1 kilo tomaten
  • 2 puntpaprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram salami
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • zout en peper
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • lasagnebladen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met andijvie:

Was de andijvie en snijd die in dunne reepjes, de reepjes dan nog een keer doormidden snijden.

Snijd de tomaten en puntpaprika’s in blokjes. Hak de knoflook fijn.

Verwarm de olijfolie en bak hierin zachtjes de knoflook. Voeg de tomaten, paprika en 2/3 van de Italiaanse kruiden toe. Laat dit ongeveer 5-10 minuten doorkoken tot de tomaten goed zacht zijn.

Breng op smaak met zout en peper. Voeg er de andijvie aan toe en warm nog 2 minuten mee. Zet opzij.

Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en de melk en breng die op smaak met peper, zout en de rest van de Italiaanse kruiden. Voeg ongeveer 1/3 van de kaas toe en roer dit goed door. Zet opzij.

Snij de salami in stukjes.

Vet een ovenschaal dun in met een beetje olijfolie en begin met laagjes maken.

1/4  tomaten-andijvie saus, 1/4 salami, lasagnebladen.

Doe dit nogmaals en doe ongeveer 1/3 van de bechamelsaus onder de 2e laag lasagnebladen.

Herhaal alles nog 2 maal en verdeel er de rest van de bechamelsaus overheen.

Bestrooi met de rest van de kaas.

Zet de schotel ongeveer 40 minuten in een oven van 180 graden tot de lasagne met andijvie mooi goudbruin van kleur en gaar is. Kleurt de schotel te snel? Dek die dan af met aluminiumfolie.

Laat de lasagne met andijvie 5 -10 minuten staan voor je het op tafel zet. Zo kan de schotel een klein beetje steviger worden, de lagen schuiven dan minder snel van elkaar en je kunt de lasagne dan makkelijker opscheppen.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteLasagne
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!