Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Lasagne met zalm

Vol vis en groenten en met een krokant laagje chips

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotels
1
lasagne met zalm

Lasagne met zalm – een lasagne barstensvol groente en vis met een verrassend krokant laagje waar de hele familie van zal genieten.

En lasagne met een WOW-effect

Als je het over lasagne hebt, wordt al snel gedacht aan de ovenschotel met laagjes pastadeeg met een gehakt-tomatensaus. Maar lasagne is een gerecht waar meer mee kan en dat bewijst dit makkelijke recept voor lasagne met zalm en veel groenten. De tomatensaus sla je vandaag over, want je gaat een bechamelsaus maken waardoor de ovenschotel heerlijk romig en zacht van smaak wordt. Dit zet je straks graag op tafel en dit wordt enthousiast ontvangen. Schenk er een glas witte wijn bij in en het wordt een bourgondische avond.

Bijpassende wijn

Als je de lasagne met zalm, spinazie en bechamelsaus echt compleet wil maken serveer je er een passende wijn bij. Kies voor een Chardonnay met een lichte houtlagering, neem een frisse Sauvignon Blanc, een nog lichtere Pinot Gris of kies voor een Spaanse Verdejo.

De verse zalm gaat rauw in de lasagne

Een lasagne met zalm moet natuurlijk vooral de zalm de nodige aandacht krijgen. Om een gortdroge zalm te voorkomen doe je de zalm rauw in de ovenschotel. De zalm gaart namelijk snel. Daarom gaar je de vis niet eerst, maar laat je die meegaren met de lasagnebladen. Zo blijft de verse zalm lekker sappig.

Geef de lasagne met zalm een heerlijk krokant korstje met chips

Het lekkerste van een ovenschotel is toch wel de combinatie van een krokant korstje met daaronder een smeuïge ovenschotel. Het contrast van knapperig en zout met romig en zacht vindt iedereen lekker. Dat krokante zoutige korstje maak je heel makkelijk door wat chips grof te verkruimelen. Bij de lasagne met zalm is cheese union of bolognese chips erg lekker, maar je kunt ieder andere chips smaak gebruiken.

Afblijven!

Even een extra tip. Als de lasagne uit de oven komt moet je die even laten staan. Dat wordt vaak vergeten. Door de lasagne even te laten rusten wordt die steviger. Je voorkomt dan dat de lasagne op het bord uit elkaar schuift. Je hebt een uur in de keuken gestaan voor die mooie en lekkere lasagne met zalm, dan wil je die natuurlijk ook goed presenteren.

Spinazie & pasta

Spinazie en pasta; een perfecte match

Er zijn veel manieren om spinazie en pasta te verwerken in een gerecht. Dat wordt lastig kiezen, want de ene is nog lekkerder dan de andere.

Ovenschotels met verse zalm

Ovenschotels met verse zalm

Ben jij ook zo gek op verse zalm? En dan in het bijzonder ovenschotels met verse zalm? Lekker Tafelen verzamelde de lekkerste voor je!

Lasagne met zalm

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 350 gram verse zalm
  • 2 kleine courgettes
  • 250 gram spinazie
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 rode paprika
  • 60 gram bloem
  • 60 gram boter
  • 300 gram melk
  • 300 gram warme bouillon
  • 3 takjes verse dille
  • een pakje verse lasagnebladen
  • 50 gram chips
  • olie om in te bakken
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je lasagne met zalm: 

Snijd de courgette in plakken en bak ze in een beetje olie tot ze zacht zijn en bestrooi ze met zout en peper. Zet opzij.

Snijd de paprika in kleine blokjes.

Roerbak de spinazie heel kort zodat die slinkt.

Snijd de zalm in dunne plakjes of blokjes.

Hak de dille grof.

Trek de mozzarella in stukken.

Maak een bechamelsaus door de boter te smelten. Voeg er de bloem aan toe en gaar ze samen kort door.

Voeg er de warme bouillon aan toe, blijf goed roeren en kook even door.

Voeg er nu in gedeeltes de melk aan toe tot je een mooie gladde bechamel saus hebt die dunner is dan normaal.

Voeg eventueel nog iets extra melk toe tot dik vloeibaar.

Kook de saus al roerende goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bechamelsaus voor de lasagne met zalm in 3 delen.

Doe één deel bechamelsaus samen met de paprika bij de spinazie. Roer door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Meng het tweede deel bechamelsaus met de dille.

Het derde deel bechamelsaus zet je opzij.

Verdeel de helft van de courgetteplakken over de bodem van de ovenschotel.

Leg er een laagje lasagnebladen op.

Verdeel hierover de helft van het spinaziemengsel weer gevolgd door lasagnebladen.

Verdeel er nu gelijkmatig de helft van de vis over en bestrooi met wat peper.

Bedek de zalm met de helft van de bechamelsaus met dille en dek weer af met lasagnebladen. Herhaal alles nog een keer.

Verdeel op de bovenste laag lasagnebladen de mozzarella en verdeel er het laatste deel bechamelsaus over.

Bestrooi met de chips die je grof verkruimeld.

Zet de lasagne met zalm 30 tot 45 minuten in een oven van 180 graden tot de lasagne gaar is en een mooie gelijkmatige goudbruine korst heeft.

Laat de lasagne met zalm minimaal 10 minuten staan voor je die aansnijdt.

Tafel lekker !!

Tags: LasagneVis - Verse vis
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!