• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Voor een dagje zonder vlees

Redactie door Redactie
in Ovenschotels
0
Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen 2

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen – Heb je zin om een gerecht te maken dat bij het najaar past? Maak eens een heerlijke, herfstige ovenschotel, vol herfstige ingrediënten. Vanaf zo’n beetje september kun je de ovenpasta met pompoen en paddenstoelen met trots serveren. Zowel de pompoen als de paddenstoelen passen natuurlijk uitstekend in dit recept voor de herfstmaanden. Hiermee zet je echt het seizoen op tafel. En dat zou je moeten nastreven, eten met de seizoenen mee. Want dan is de smaak van de ingrediënten op hun best en je draagt je steentje bij aan een beter milieu. Het recept om dit gerecht te maken vind je onderaan het artikel.

Een lekker gerecht voor een dagje zonder vlees

Ben je vegetariër of wil je af en toe een maaltijd zonder vlees of vis eten? Een dagje zonder vlees gaat prima lukken bij het gebruik van de verse ingrediënten die je in dit recept verwerkt. De ovenpasta met pompoen is dan ook geheel vegetarisch. Het kost je even wat meer tijd dan een gewone pasta, die je meestal alleen hoeft te koken, maar het is zeker de moeite waard. Je kunt de schotel eventueel van tevoren maken en later, als je wilt gaan eten, in de oven bakken.

Ovenpasta met pompoen, paddenstoelen en feta

Groenten, paddenstoelen en feta zijn de hoofdingrediënten in het recept van de ovenpasta. Met het gebruik van de paddenstoelen kun je volop variaties maken. Neem gemengde paddenstoelen, of gebruik alleen champignons, of oesterzwammen, net wat je zelf lekker vindt, of in huis hebt.

In het recept voor de ovenpasta met pompoen en paddenstoelen wordt ook feta gebruikt. Feta is een Griekse schapenkaas, met een beschermde naam. Dat betekent dat ‘witte kaas’ en ‘saladekaas’ dus geen feta is. Het lijkt er niet eens op, het smaakt compleet anders. Proef het maar eens naast elkaar en trek je eigen conclusie. Het verschil in prijs is minimaal, het verschil in smaak is enorm. De boodschap is dus: gebruik gewoon echte feta om dit gerecht te maken.

Op die manier krijgt jouw ovenpasta met pompoen een eigen stijl en zet je een ovenschotel op tafel waar iedereen bij van wordt. Met pasta maak je tenslotte altijd vrienden!

Paddenstoelen

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Ovenpasta met pompoen en paddenstoelen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 750 gram pompoen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 rode peper, gehakt (of een hele als het wat pittiger mag)
  • 8 blaadjes salie, gesneden
  • 250 ml paddenstoelen- of groentebouillon (van een blokje)
  • 450 gram paddenstoelen, schoon geveegd en gesneden
  • 300 gram feta, in blokjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 300 gram korte pasta
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenpasta met pompoen en paddenstoelen:

Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna in een vergiet af met koud water. Laat de pasta heel goed uitlekken.

Verhit wat olie in een braadpan. Bak de ui, knoflook en peper een paar minuten, tot de uien glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes en de salie toe en bak ze even mee. Schenk de bouillon erbij, en laat het geheel op een laag vuurtje stoven tot de pompoen zacht is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna pureer je de pompoen grof, in de bouillon, met een pureestamper. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik niet te veel zout, de feta die je later toevoegt, is ook zout.

Verhit wat olie in een koekenpan, en bak hierin de paddenstoelen.

Meng de pasta door de gepureerde pompoen. Roer vervolgens voorzichtig de paddenstoelen, de feta en de peterselie erdoor.

Schep de pasta over in een ingevette ovenschaal.

Bak de ovenpasta met pompoen 25 minuten in een voorverwarmde oven, op 200 graden.

Tafel lekker !!

DeelPin41VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Ovenschotel met venkel en spinazie
Ovenschotels

Ovenschotel met venkel en spinazie in filodeeg

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas (1)
Ovenschotels

Zomerse ovenschotel met groenten en kaas

Lasagne met andijvie
Ovenschotels

Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven

Ovenschotel van spitskool
Ovenschotels

Ovenschotel van spitskool met oude kaas en aardappelpuree

Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel
Ovenschotels

Hollandse ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Reacties 7

  1. Trude says:
    5 jaar geleden

    Erg lekker en weer eens wat anders dan pompoensoep of geroosterde pompoen.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      5 jaar geleden

      Dankjewel voor je reactie! Fijn dat je er van genoten hebt!

      Groet, Elise

      Beantwoorden
  2. ronald groeneweg says:
    6 jaar geleden

    Een geweldig recept. Makkelijk en snel te maken ook voor wie in de keuken geen prins is en bijzonder lekker. Pompoen is altijd lekker en de combinatie met knapperige paddestoelen en pasta is wonderbaarlijk. Vele variaties mogelijk.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      6 jaar geleden

      Dankjewel voor het compliment, Ronald!??

      Beantwoorden
  3. Virginie Desnock says:
    6 jaar geleden

    Wanneer wordt de salie toegevoegd ?

    Beantwoorden
    • Elise says:
      6 jaar geleden

      Je kunt de salie gelijk toevoegen met de pompoenblokjes en dan meebakken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!