Ovenschotel met eieren en spinazie – De combinatie van spinazie en eieren is natuurlijk helemaal voorjaar. Er is niets nieuws aan deze combinatie. Vroeger thuis was het heel gewoon om spinazie met een eitje te serveren. Dat bracht me op het idee om het eens helemaal anders te doen. Niet de klassiek gekookte spinazie met plakjes ei, maar een wat spannender variant.
In de ovenschotel
Spinazie, eieren, aardappelen, kaas. Niets bijzonders aan zou je denken, maar als je dit combineert in een ovenschotel zet je een wow gerecht op tafel waar iedereen van opkijkt.
Serveer het voorjaar
Zowel spinazie als eitjes passen natuurlijk heerlijk in het vroege voorjaarsgevoel. Zet je onderstaande ovenschotel met eieren en verse spinazie op tafel? Dan heet je je gasten of tafelgenoten echt welkom in het voorjaar. O, en ook in de zomermaanden mag deze ovenschotel echt wel op tafel.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.
Ovenschotel met eieren en spinazie
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 12 gekookte eieren ( 6 minuten gekookt )
- 500 gram verse spinazie
- 500 ml. halfvolle melk
- 1 ui
- 300 gram gemalen kaas ( Gruyère & Emmentaler )
- 30 gram bloem
- 50 gram (room)boter
- peper
- zout
- aardappelen
Bereidingswijze van dit recept
De ovenschotel met eieren en spinazie maak je zo:
Kook de aardappels en maak een smeuïge puree.
Pel de eieren
Stoof de gesnipperde ui glazig en doe er de verse spinazie bij, kruid met peper en zout tot deze is geslonken.
Smelt voor de saus, de boter, voeg er de bloem erbij en laat even droog bakken. Roer er nu de melk door en laat indikken zoals je een blonde saus maakt. Voeg 2/3 van de kaas toe en laat even door pruttelen. Naar smaak kruid je verder af met peper en zout.
Neem 4 kleine ovenschotels en verdeel de puree erover. Hierover verdeel je de spinazie en leg je er 3 gekookte eieren op zoals op de foto.
Giet de saus over de eieren en spinazie en verdeel er de rest van de gemalen kaas over. Zelf strooi ik er nog een beetje paneermeel over, zodat je een mooi bruin korstje krijgt.
Zet de schotels ongeveer 25 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Tafel lekker !!