• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas – hutspot, maar dan anders

Met goede en betaalbare ingrediënten maak je een geweldig lekkere ovenschotel. Vlees is niet nodig, en iedereen gaat dit lekker vinden.

0
Een smakelijke ovenschotel met gebakken uien en kaas

Deze ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas is een heerlijke variant op de bekende hutspot. Je gebruikt dezelfde ingrediënten, je verwerkt ze alleen net even anders. De uien worden niet meegekookt, maar goudbruin en zacht gebakken in een beetje roomboter. Dat zorgt voor een heerlijke zoete en kruidige laag in je ovenschotel. Je gebruikt geen rookworst of spek, die vervang je door een heerlijke dikke laag jonge Goudse kaas. Hollandser wordt het niet! En daarmee maak je een ovenschotel die je kunt serveren als je een dagje geen vlees wil eten. Iedereen aan tafel gaat dit waarderen, ook na een dag keihard werken.

Tussen de buien door even shoppen op de markt? Daar vind je zo goed als alle ingrediënten voor deze ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas. Kies voor lekkere kruimige aardappelen zoals de Doré, de Eigenheimer of eventueel de Frieslander. Koop mooie grote uien, verse winterwortelen en een flink stuk jonge Goudse kaas. Ja, je moet even snijden en schillen, maar daarmee zet je een herfstige of winterse ovenschotel op tafel die eigenlijk geen ovenschotel mag heten. Dit is puur comfortfood. Gezond, lekker, huiselijk en echt heel makkelijk te maken. Dit is zelfgemaakt eten dat je met trots serveert. Zet die dampende ovenschotel op tafel en hij is in een mum van tijd leeg.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Glutenvrij

Kooktechniek

KokenOven

Kooktijd

Langer dan 60 minuten

Verse ingrediënten

Goudse kaasUienWinterpeen

Ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilogram kruimige aardappels (Doré, Eigenheimer of Frieslander)
  • 500 gram uien
  • 500 gram winterwortel
  • 50 gram boter
  • 200 ml melk
  • 200 gram geraspte jonge Goudse kaas.
  • zout en peper
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een heerlijke ovenschotel met gebakken uien, wortel en Goudse kaas:

Schil de wortel en snijd in blokjes.

Pel de uien en snijd ze in halve ringen.

Doe één in ringen gesneden ui in een kommetje en overgiet met kokend water. Zet dat opzij voor later.

Kook de aardappels met een beetje zout gaar.

Kook de blokjes wortel met een beetje zout gaar.

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de gesneden uien.

Voeg er zout, royaal peper, kerrie en paprikapoeder aan toe.

Bak tot de uien heerlijk zacht en geurig zijn.

Giet de aardappels af en stamp met de melk en de resterende boter tot een romige en zachte aardappelpuree.

Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.

Giet de wortels af.

Doe iets minder dan de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal.

Verdeel de wortels erover

Verdeel de gebakken uien erover.

Dek alles af met de resterende aardappelpuree.

Giet het water van de uienringen in het kommetje af, dep ze droog en verdeel de uienringen over de aardappelpuree.

Bestrooi royaal met de geraspte jonge Goudse kaas.

Bak de ovenschotel met gebakken uien ongeveer 30-45 minuten in een oven van 190 graden goudbruin en gaar.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Farmer salade

    Farmer salade; zo maak je die zelf

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

  • groente muffin

    Makkelijke groente muffins; verbluffend lekker!

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Broodje braadworst

    Broodje braadworst met gebakken uien en kaas

  • gevulde courgette

    Gevulde courgette; super simpel en met diverse variatietips

  • aardappel-courgetteschotel met kaas

    Aardappel-courgetteschotel met kaas – heerlijke laagjes, veel smaak, weinig werk

  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

    Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien

  • aardappelmuffins van aardappelpuree

    Aardappelmuffins van aardappelpuree; met een topping van chips

  • bloemkool broccoli salade

    Bloemkool broccoli salade – ideaal bij de barbecue

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.