• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenschotel met prei en zalm

0
Ovenschotel met prei en zalm

Ovenschotel met prei en zalm – Prei vind ik zo’n groente waar je veel mee kan zonder te veel opsmuk. De prei zelf heeft al zoveel smaak daar hoef je niet veel mee te doen, smoren en een beetje kruiden is echt al genoeg om een lekker gerechtje te maken. Toch nodigt de prei af en toe ook uit om eens wat meer te doen. De prei gebruik ik deze keer voor een ovenschotel met zalm welke ik afdek met een laagje aardappelpuree. Ik gebruik zowel zalmfilet als gerookte zalm, dit geeft een verrassend lekkere twist aan het geheel.

Kies je mosterd

De aardappelpuree heb ik op smaak gebracht met een beetje mosterd. Ik koos een grove mosterd met een milde smaak maar dit is heel persoonlijk, een pittige mosterd smaakt ook prima kies liever niet voor een zoete mosterd deze smaak combineert minder goed in dit gerecht. Een gerecht dus met veel verschillende smaken, maar ze komen perfect samen in deze heerlijke ovenschotel.

Prei recepten

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Ovenschotels met verse zalm

Ovenschotels met verse zalm

Ben jij ook zo gek op verse zalm? En dan in het bijzonder ovenschotels met verse zalm? Lekker Tafelen verzamelde de lekkerste voor je!

Ovenschotel met prei en zalm

Ovenschotel voor 4 personen

  • 600 gram kruimige aardappels
  • 600 gram prei
  • 600 gram zalmfilet
  • 150 gram gerookte zalm
  • 15 gram dille
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 300 ml melk
  • 2 el citroensap
  • 30 gram boter
  • 2 volle el mosterd

Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm en snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Haal de “naaldjes” van de takjes van de dille en snijd de “naaldjes” fijn. Verhit in een pan de olie en bak hierin de zalmfilet voor ongeveer 4 minuten. Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de prei lichtjes aan. Strooi de bloem over de prei en bak ca. 1 minuut mee. Voeg 200 ml melk toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met wat zout, peper, het citroensap en de dille.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schep zowel de zalmfilet als de gerookte zalm voorzichtig door de prei en schep dit in een vuurvaste schaal. Giet de aardappels na het koken af, voeg bij de aardappels de overige melk, de boter en de mosterd. Stamp met een stamper tot een gladde puree. Schep deze op de prei. Plaats de ovenschaal nu voor 30 minuten in de oven.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • oven gegaarde zalm in roomsaus

    Ovengegaarde zalm in roomsaus

  • schol bakken

    Schol bakken; puur, eenvoudig en vooral erg lekker

  • pasta met gerookte makreel

    Pasta met gerookte makreel – gezond, betaalbaar en met heel veel smaak

  • Forel pakketje

    Forel pakketje uit de oven

  • haring salade

    Rode bietjes-haring salade

  • Hele dorade uit de oven

    Hele dorade uit de oven

  • lekkerbek

    Lekkerbek zelf maken doe je zo

  • Rijkgevulde vissoep

    Rijkgevulde vissoep met tomaten en veel verse groenten

  • gebakken mosselen

    Gebakken mosselen met paprika en ui; dit wil je proeven!

  • Kibbeling zelf maken

    Kibbeling zelf maken; gebakken vis naar jouw eigen smaak

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.