• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotels
1
Ovenschotel met snijbonen gehakt en aardappel

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel – Snijbonen, gehakt en aardappel, geserveerd in een ovenschotel. De ouderwetse Hollandse pot op zijn best, daar wordt iedereen gelukkig van.

Ovenschotels

Als je een ovenschotel in de oven zet weet je dat je over een uurtje een heerlijk maal op tafel kunt zetten, zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen. Door het opnieuw verwarmen van je ingrediënten trekken de smaken goed in en krijg je een smakelijk geheel. De bovenkant van de ovenschotel is lekker krokant, want je hebt de aardappelen een laagje van kruidenolie gegeven. Binnenin hebben de smaken van het gehakt en de snijboontjes zich vermengd en samen een kruidig geheel gevormd doordat ze hebben staan pruttelen. Dat kan toch niet anders dan lekker worden zo?

Vooruit denken is tijd winnen

Ovenschotels zijn handige hulpjes als het op tijdwinst aankomt. Je maakt een dag vooraf een dubbele hoeveelheid van je aardappelen, snijboontjes en gehakt en verwerkt de resten in een heerlijke schotel. Is het net wat weinig? Een paprika en/of ui erbij en het probleem is opgelost. In een ovenschotel valt het ook niet op als je net wat minder vlees over had. Als alles maar goed op smaak is en niet door en door gaar wordt komt het altijd goed. Houd er met een ovenschotel die je rechtstreeks uit de koelkast haalt rekening mee dat die wel even tijd nodig heeft om goed heet te worden. Maar dat uur dat de ovenschotel in de oven staat kun je mooi benutten voor andere dingen. En een keer niet hoeven koken, maar alleen in de oven schuiven is toch ook wel erg fijn.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Snijbonen

Snijbonen; verrassend lekker en zeker niet ouderwets!

Het zijn allang geen 'scheermesjes' meer. Snijbonen zijn niet ouderwets en passen goed in de huidige manier van koken. Een verrassende boon!

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram aardappel ongeschild
  • 500 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • peterselie (optioneel)
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel:

Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Zet een ruime pan met water op en kook hierin de plakjes net gaar.

Maak in de tijd dat de aardappelschijfjes koken een marinade van de olie, de helft van de cajunkruiden, 1 theelepel paprikapoeder en de peterselie, voeg desgewenst wat zout toe.

Giet de aardappels af en meng ze met de marinade. Zet opzij.

Snijd de snijboontjes en kook ze samen met de ui die je gesnipperd hebt gaar. Giet af en zet opzij

Bak het gehakt rul in een droge koekenpan, snijd de paprika in stukjes en bak ze mee. Breng op smaak met cajunkruiden, paprikapoeder, zout en peper.

Stel dan je ovenschotel samen. Besmeer de schaal dun met een beetje boter of olie. Leg op de bodem ongeveer â…“ van de aardappelen zodat de hele bodem bedekt is. Verdeel hierover de snijbonen met daarbovenop het gerulde gehakt met de paprika. Dek de schotel af met de rest van de aardappelschijfjes. Zet de ovenschotel als je die direct gebruikt, ongeveer een half uur in een oven van 180 graden tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Gebruik je de ovenschotel met snijbonen, gehakt en aardappel de dag erna en komt hij uit de koelkast? Dan mag hij ongeveer 1 uur in de oven.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Zuurkoolschotel uit de oven
Ovenschotels

Zuurkoolschotel uit de oven; met spek, rookworst en mosterd

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella
Ovenschotels

Aardappelgratin met tomaat en mozzarella

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree
Ovenschotels

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Aardappels

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief