Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenschotel met verse spinazie en schelvis

Een ovenschotel is altijd genieten

Connie Derks door Connie Derks
in Ovenschotels
0
Ovenschotel met verse spinazie en schelvis

Ovenschotel met verse spinazie en schelvis – Verse spinazie, vis en aardappelpuree vormen samen een geweldige combinatie. Als je die ingrediënten samen in een ovenschotel serveert, weet je dat het lekker gaat zijn.

Ongesneden, verse spinazie

Een van de dingen die de ovenschotel met verse spinazie en schelvis extra lekker maken is het gebruik van verse spinazie. Geen helemaal fijn gehakte spinazie uit de vriezer of een potje, maar hele blaadjes, verse spinazie. De verse spinazie is nog sneller gaar dan dat je diepvriesspinazie ontdooid hebt, dus daar hoef je het niet voor te laten. Vaak wordt spinazie klein gesneden, maar in de bechamelsaus voor de ovenschotel is het lekkerder om de blaadjes heel te laten. Het geeft net wat meer bite aan het gerecht met allemaal vrij zachte structuren.

Ovenschotel met spinazie en verse schelvis

De schelvis hoort tot de kabeljauwachtigen, maar is iets minder populair. Hierdoor is de schelvis vaak goedkoper dan de vrij prijzige kabeljauw. De schelvis is iets sterker van smaak en fijner van structuur dan de kabeljauw.  Door zijn vrij losse structuur is het vaak lastig om schelvis mooi te bakken. Dit nadeel komt goed van pas in de ovenschotel met verse spinazie en schelvis want daarin willen je juist die grove vlokken. Door de vis te verdelen in vlokken, kun je de vis goed over de spinaziesaus verdelen voordat de kruidige puree erover verdeeld wordt.

Een ovenschotel, dat is altijd genieten!

Een ovenschotel met verse spinazie en schelvis klinkt veel lekkerder dan aardappelpuree, verse spinazie en schelvis toch? Eten uit de oven maakt veel gerechten lekkerder.  Lekkere laagjes in een schaal met ieder zijn eigen smaak, die perfect bij elkaar passen en zich met elkaar mengen tot een geheel. Met als kers op de taart een lekker krokant korstje, dat is puur genieten van verse ingrediënten.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Zalm, tonijn en kabeljauw zijn nog maar enkele van de lekkerste soorten rondvis. Hier vind je info en recepten voor de lekkerste bereidingen.

Ovenschotel met verse spinazie en schelvis

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram schelvis
  • 600 gram verse spinazie
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 250 ml + 150 ml melk
  • 250 ml bouillon
  • 50 + 25 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 4 takjes dille
  • zout en peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een ovenschotel met verse spinazie en schelvis:

Schil en was de aardappels en kook ze in water met een snuf zout gaar.

Was de spinazie en laat hem met aanhangend water in een grote pan slinken, doe dit eventueel in kleinere porties. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

Verhit de bouillon met de melk en pocheer hierin de schelvis 3  –  4 minuten tot je de vis makkelijk uit elkaar kan duwen. Haal de schelvis uit het vocht en leg hem op een bord. Het vocht gebruik je voor de bechamelsaus.

Smelt 50 gram boter en roer daar 50 gram bloem doorheen. Roer net zo lang tot zich een dun laagje op de bodem van de pan vormt. Voeg er nu in gedeeltes het melkbouillonmengsel doorheen. Roer steeds goed zodat er geen klontjes vormen tot er een dikke saus ontstaat. Voeg daarom niet alle vocht ineens toe en houdt de dikte van de saus in de gaten, misschien is er meer of minder vocht nodig. Kook even kort door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.  Roer er de uitgelekte spinazie doorheen en doe het spinaziemengsel in een ovenschaal.

Verdeel de vis in vlokken en verdeel die over het spinaziemengsel.

Snijd de dille fijn. Giet de aardappels af en maak een romige puree met de 25 gram boter en ongeveer 150 ml melk. Breng op smaak met zout, peper en de gehakte dille. Verdeel de kruidenpuree over de vis en zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in een oven van 180 graden. De ovenschotel met verse spinazie en schelvis is klaar als er een mooi bruin korstje op zit en alles goed warm is.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteVis - Verse vis
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!