Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips – Als je wilt scoren bij je kinderen zet dan vanavond dit gerecht op tafel. Want kip en chips, daar worden de meeste klein eters wel blij van. Die kip en chips zijn verwerkt in het recept voor een heerlijke ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips. Dat recept vind je onderaan de pagina.
Chili con Carne
De ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips is een recept dat is geïnspireerd op Chili con Carne. Chili con Carne is een gerecht dat afkomstig is uit het grensgebied van de Verenigde Staten en Mexico, de bakermat van de Tex-mex keuken. Van oorsprong is het een stoofpot van (stoof)vlees of gehakt en chilipepers. Vaak worden er bonen en tomaten aan toegevoegd. Het gerecht wordt uiteraard flink gekruid. De kruidenmengsels die gebruikt worden wisselen van samenstelling. Komijn, paprikapoeder en koriander zijn meestal wel vertegenwoordigd. Kruidenmengsels kun je kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk ook een optie. Natuurlijk is dat veel lekkerder, en je kunt het mengsel aanpassen aan wat je zelf lekker vindt.
Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips; chili met kip
Nu kent iedereen wel Chili con Carne. Maar het is natuurlijk prima mogelijk om het gehakt of het stoofvlees te vervangen door kip. En dan heet het gerecht ineens Chili con Pollo.
Voor dit recept maak je eerst op een simpele manier pulled chicken. Hiervoor moet de kipfilet gekookt worden in een kippenbouillon. De kippenbouillon is echt een belangrijk onderdeel in dit gerecht. Je bereikt het beste resultaat als je ook die zelf maakt. De pulled chicken verwerk je met kidneybonen, paprika en tomaat tot een heerlijke Chili. Top af met geraspte kaas en tortillachips en dan kan de ovenschotel van chili con pollo met tortillachips de oven in.
Het resultaat is een lekkere, kruidige ovenschotel met een knapperige bite
In dit recept gebruik je gedroogde kidneybonen, die je eerst moet weken en koken. Je moet dus de avond tevoren de bonen in de week zetten. Reken drie kwartier tot een uur voor het koken. Als je een snellere variant wilt maken kun je ook kidneybonen uit blik gebruiken.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Gedroogde bonen; handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram gedroogde kidneybonen (of 3 blikken)
- 2 kipfilets
- 1,5 liter kippenbouillon
- 1 grote (rode)ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 rode chilipeper (al dan niet met zaad), gehakt
- 250 gram paprika, kleur naar keuze of gemengd, in blokjes
- 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
- een klein blikje maiskorrels
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 2,5 eetlepels Tex-mex kruiden
- 2 eetlepels fijngesneden korianderblad of peterselie
- olie om te bakken
- 100 gram geraspte kaas
- tortillachips naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips:
Als je gedroogde bonen gebruikt, zet ze dan de avond van tevoren in een schaal met ruim water in de week. Kook ze de volgende dag in ongeveer 45 – 60 minuten gaar. De kooktijd is een beetje afhankelijk van hoe oud de bonen zijn.
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat hier in de hele kipfilets een half uurtje zachtjes koken. Als de kipfilets gaar zijn, haal ze dan uit de bouillon en pluis ze vervolgens met twee vorken uit elkaar tot draadjes. Gooi de bouillon niet weg.
Verhit in een grote koekenpan of braadpan wat olie. Bak hierin de ui, knoflook en chilipeper glazig. Voeg vervolgens de paprika, tomatenpuree en Tex-mex kruiden toe en bak die mee tot de paprika zacht begint te worden. Als het mengsel droog begint te worden schep dan een paar soeplepels kippenbouillon in de pan en verdun tot sausdikte.
Doe dan de kip er bij. De gehalveerde tomaatjes kunnen er nu ook bij. Verwarm ze mee tot ze zacht beginnen te worden. Voeg eventueel nog wat kippenbouillon toe als het mengsel te droog wordt. Schep dan de mais, bonen en koriander erbij en roer alles goed door elkaar.
Schep de Chili over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Steek vervolgens wat tortillachips in het gerecht en zet het in de voorverwarmde oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is.
Je kunt de Chili een dag van tevoren maken. Strooi de kaas er dan pas over en steek de tortillachips er dan pas in als je het gerecht gaat opwarmen. (25 minuten op 180 graden)
Tafel lekker !!
Hallo Maja,
Dankjewel voor je reactie. Leuk te horen dat je de Chili con Pollo hebt gemaakt. Fijn dat jullie er van hebben genoten!
Groetjes, Elise
Goede avond Lekker Tafelen we hebben vanavond heerlijk gegeten heb vanmiddag Chilli klaar gemaakt en ze vonden het heerlijk.
Het is ook zulk leuk werkje om te doen.
Hartelijk bedankt weer voor dit recept.
Vriendelijke groetjes