• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

0
Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas – Een ovenschotel, dat klinkt al snel als een herfst- of wintergerecht. Maar niets is minder waar. Van zomerse groenten kun je ook heerlijke ovenschotels klaarmaken! Wat dacht je van een ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas? Allemaal ingrediënten die in het voorjaar en de zomer ‘in het seizoen’ zijn. Snijbonen, paprika en graskaas zijn allemaal volop verkrijgbaar in juni. De snijboontjes combineren heerlijk met de kleurige paprikareepjes en het gerookt spek. De graskaas maakt het af.

Graskaas, dat betekent voorjaar!

Zoals de titel van het recept ‘ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas’ al zegt, is er in dit recept graskaas gebruikt. De liefhebbers van graskaas weten het; als de koeien in het voorjaar weer naar buiten gaan, dan volgt er een paar weken later, meestal vanaf eind mei, begin juni, graskaas! Graskaas is een jonge kaas waarin je de smaak van het voorjaar proeft. Het is dan ook niet het hele jaar door verkrijgbaar.

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas; de lekkerste tips

Je kunt de ovenschotel heel goed de avond van tevoren of eerder op de dag klaarmaken. Laat hem dan afkoelen en bewaar het gerecht in de koelkast tot het moment dat je hem gaat afbakken.

Graskaas is een seizoensproduct, en dus niet het hele jaar door te koop. Wil je dit gerecht gaan klaarmaken op een moment dat er geen graskaas te verkrijgen is, dan kun je natuurlijk ook gewoon jonge kaas gebruiken. Hou je van een beetje meer pit? Gebruik dan eens oude kaas!

graskaas

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Een heerlijk jonge en romige kaas.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Snijbonen

Snijbonen; verrassend lekker en zeker niet ouderwets!

Het zijn allang geen 'scheermesjes' meer. Snijbonen zijn niet ouderwets en passen goed in de huidige manier van koken. Een verrassende boon!

Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas

Porties: 4-5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram snijbonen, gesneden
  • 400 gram paprika, verschillende kleuren, in reepjes
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 uien, in dunne kwart ringen
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 250 gram graskaas, geraspt
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelblokjes in wat water met zout gaar. Giet af en laat uitdampen.

Kook de snijbonen gaar in wat water met zout en laat uitlekken.

Verhit een koekenpan of wok. Bak hierin de spekblokjes uit zonder er olie of boter aan toe te voegen. Voeg dan de uien, de paprikareepjes en de oregano toe. Bak mee tot ze beetgaar zijn.

Schep dan de aardappelblokjes en de snijbonen erdoor. Breng het geheel op smaak met zout en peper

Doe het mengsel in een ovenschaal en strooi de geraspte graskaas er over.

Plaats de schaal 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.