Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Ovenschotels

Sperziebonen en gehakt in een taco; met een verse salsa

Tex-mex met Hollandse sperziebonen!

Redactie door Redactie
in Ovenschotels
0
Sperziebonen en gehakt in een taco

Sperziebonen en gehakt in een taco – Taco’s met sperziebonen en gehakt is een leuke fusie van Mexicaanse en Europese smaken, waarmee je een verrassend gerecht op tafel kunt zetten. De knapperige tacoschelpen gevuld met sappig rundergehakt, knapperige verse sperziebonen, aangevuld met maïs, vormen een smaakvolle basis voor het fusiongerecht. Op smaak gebracht met Tex-mex kruiden wordt het gehakt heerlijk pittig en kruidig. De frisse sla in de tacoschelpen maakt het gerecht af. Serveer om het gerecht helemaal compleet te maken, een lekkere salsa bij de taco’s. Waar wacht je nog op? Ga naar de keuken, verzamel de ingrediënten en stop die sperziebonen en gehakt in een taco.

Verse salsa bij de taco’s

Bij taco’s met sperziebonen en gehakt hoort een salsa. Die salsa kun je uiteraard uit een potje halen. Maar is het niet veel leuker, en vooral lekkerder om die salsa zelf te maken? Je maakt een snelle, verse salsa door 2 tomaten, 1 teentje knoflook, 1 kleine rode ui, 1 chilipeper, en wat verse peterselie of koriander heel fijn te snijden of in een hakmolen grof te hakken. Maak het mengsel aan met een beetje limoensap en voeg er wat zout en een heel klein beetje suiker aan toe. En klaar is je verse salsa! 

Variaties op sperziebonen en gehakt in een taco

In het recept voor sperziebonen en gehakt in een taco is rundergehakt gebruikt. Wil je liever een ander soort gehakt gebruiken? Je kunt ook heel goed kiezen voor half-om-half gehakt, kipgehakt of lamsgehakt. Wil je geen vlees eten? Je zou ook een vegetarisch alternatief voor gehakt kunnen gebruiken. Je kunt dan verder het recept gewoon volgen.

Pas de hoeveelheid Tex-mex kruiden aan aan jouw smaak. De ene soort is de andere niet en sommige kunnen behoorlijk pittig zijn.

Een andere variant? Je zou de sperziebonen en gehakt ook in een tortillawrap kunnen serveren in plaats van een taco. Laat de sla er dan uit. Leg de opgerolde wraps is een schaal, besmeer ze met salsa en bestrooi ze met Cheddar. Zet de schaal 25 minuten in de oven op  200 graden.

Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Sperziebonen

Sperziebonen

Sperziebonen lijken misschien wat gewoontjes, maar dat is niet terecht. Je kunt oneindig variëren met deze heerlijke en veelzijdige groente!

Sperziebonen en gehakt in een taco

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 12 tacoschelpen
  • 600 gram rundergehakt
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 jalapeñopeper
  • 150 gram gare maïskorrels
  • 2-3 eetlepels Tex-mex kruiden
  • 70 gram tomatenpuree
  • zout
  • ijsbergsla
  • geraspte cheddar
  • olie om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je sperziebonen en gehakt in een taco:

Haal de sperziebonen af, was ze en kook ze beetgaar in wat water met zout. Spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken.

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd de peper in ringen en hak hem grof.

Snijd de sla en maak eventueel de salsa. Rasp de Cheddar.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de tacoschelpen in een passende ovenschaal.  Warm ze vijf minuten op.

Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, de knoflook en de peper toe en bak ze mee tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en de Tex-mex kruiden toe en bak die ook even mee. Proef of er zout bij het mengsel moet. Dit is afhankelijk van of, en hoeveel, zout er in de kruidenmix zit. Schep de sperziebonen en de maiskorrels door het gehakt en warm alles nog even goed op.

Doe wat sla in elke taco, en vul ze met de sperziebonen en gehakt. Bestrooi met wat geraspte Cheddar.

Serveer de taco’s direct. Geef de salsa en de overgebleven geraspte kaas er apart bij. Lekker met een frisse salade.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardappelgratin met asperges
Ovenschotels

Aardappelgratin met asperges en lokale geitenkaas

Ovenschotel met verse spinazie en gehakt
Ovenschotels

Slim koken: ovenschotel met verse spinazie en gehakt

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
Ovenschotels

Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!