Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons – Deze hartige ovenschotel met spruitjes is verrukkelijk! De combinatie van de spruitjes met hartige spekjes en champignons is erg lekker, zo leert iedereen spruitjes eten. Het heerlijke kaaskorstje maakt deze spruitjes uit de oven helemaal af.
Spruitjes
Spruitjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het lekkerst zijn ze tussen de herfst en het vroege voorjaar. Deze vitaminebommetjes zitten ook nog eens vol mineralen, antioxidanten en vezels, hierdoor zijn spruitjes erg voedzaam. Spruitjes zijn erg gezond, dus zeker de moeite waard om vaker op het menu te zetten. Spruitjes smaken wat bitter en zijn hierdoor bij sommige mensen niet zo geliefd. Door de spruitjes te combineren met andere ingrediënten, zoals in dit recept met spekjes en champignons, valt de bittere smaak niet zo op. Zo heb je alweer een lekkere reden om vaker en meer verse groenten op tafel te zetten.
Wat eten we erbij?
Deze spruitjes uit de oven zijn heel lekker in combinatie met aardappelpuree en sudderlapjes. Of serveer met tagliatelle, de slagroom zorgt voor een lekker romig sausje. Je kunt van de ovenschotel ook een completere maaltijd maken door blokjes kipfilet met de spekblokjes mee te bakken.
Spruitjesrecepten; zet het seizoen op tafel
Ontdek de lekkerste spruitjesrecepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.
Spruitjes uit de oven met spekjes en champignons
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 750 gram schoongemaakte spruitjes
- 75 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes
- 250 gram champignons in plakjes
- 1 dl slagroom
- 50 gram geraspte belegen kaas
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je spruitjes uit de oven:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kook de spruitjes in ca. 10 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Bak in een koekenpan de spekblokjes lichtbruin. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend ca. 2 minuten mee.
Meng de spruitjes met het champignon-spekmengsel en voeg de slagroom toe. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper, doe het over in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.
Zet de ovenschaal ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht een lichtbruin korstje heeft gekregen.
Tafel lekker !!
ovenheerlijk recept en maak er vele enthousiast mee.
Groetjes
Henny
Zo horen we het graag Henny 😉
Heerlijk gerecht, gaat hier vaker op tafel komen. Wij hebben er aardappelpuree bijgegeten
Leuk dat je dit deelt Simone en dat we je aan een nieuw blijvertje hebben kunnen helpen
Voor het eerst spruiten met mijn kids gegeten…dit was een echt succes. Heerlijk!!!
Leuk Alisa, en zo eenvoudig is het dus ?
Gaat het met slagroom wel goed? Mijn dochter zegt dat kan niet met slagroom dat is voor koude gerechten….
Jazeker wel Ellen, je krijgt van ons garantie op succes ?
Ga het straks maken. Lijkt me heerlijk
Kan de room ook vervangen worden Door kookroom
Dat kan prima Gusta
super goede ideetjes
Thx Baron 😉
Heerlijk recept. Ik gebruik creme fraiche ipv slagroom.
Leuk dat je het deelt Karin. En fijn dat het in goede aarde valt ?